Mina placeringstips i EFN Börslunch blev succé

EFN Börslunch

Den 22 oktober 2015 var jag med i EFN Börslunch första gången. Jag tipsade om de amerikanska placeringarna fonden MDIV samt aktierna Digital Realty Trust och Realty Income.

Per den 1 juli 2016 hade mina placeringstips ökat med i genomsnitt 30 procent, främst tack vare fastighetsbolagen Digital Realty Trust (upp 49 procent) och Realty Income (upp 39 procent) som gått riktigt bra. Fonden MDIV är upp en procent

Nu tillkommer utdelningar till kursutvecklingen så mina tips gav ännu lite mera i totalavkastning. En stor del tur ligger bakom förstås, eftersom mina råd var långsiktiga och mer strategiska för utdelningssamlare än så väldigt tajmingfokuserade.

Dollarn har under mätperioden minskat från 8,5 till 8,4 i växelkurs, vilket sänker avkastningen marginellt mätt i svensk valuta.

Mina placeringstips i EFN Börslunch blev utifrån mina förväntningar en oväntat snabb succé, men fastighetsaktierna känns ganska dyra nu och det är inte alls givet att det är så bra köplägen även om kurstrenderna är uppåt.

2 reaktioner till “Mina placeringstips i EFN Börslunch blev succé”

  1. Kul! Synd man missade programmet och inte köpte DLR. Den handlas nu till P/B på över 5 och och en direktavkastning i linje med ett industribolag som Emerson Electric. Lite stigande räntor och DLR och de övriga datacenter-REITs kan få det jobbigt.

    1. Uppsidan känns onekligen begränsad, eller så har jag missat någon av DLR:s storheter. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)