Köpa Hemfosa som ränteplacering?

Läsarfråga: Har tänkt på att minimera kostnaderna i portföljen. Jag kom på att jag kanske skulle köpa någon aktie som ränteplacering och öronmärka utdelningen för att betala courtage och andra avgifter. Skulle du köpa Hemfosas stamaktie eller kollat på preffar?

Svar: Hemfosas preferensaktie ger lite högre direktavkastning än stamaktien, men stamaktien kan innebära höjd utdelning på sikt. Preferensaktien har företräde till utdelning före stamaktien och påminner därför mest om en ränteplacering. Vanliga stamaktier är normalt inget man köper istället för ränteplaceringar.

En kommentar till “Köpa Hemfosa som ränteplacering?”

  1. Jag själv hade en del placeringar i räntefonder tidigare. Mest i syfte att diversifiera, och för att ha tillgång till likvider vin en kraftig börsnedgång. Värsta scenariot för min del vore i princip ifall jag var fullinvesterad i aktiemarknaden då, och inte hade möjlighet att nyttja de fantastiska möjligheter som uppstår i ett panikmässigt börsläge. Men, nu har jag skyfflat över merparten av de pengarna i väl valda preferensaktier och får då 6-10% yield. Det enda som krävs är att kolla igenom resultat och balansräkningar någon gång i halvåret. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)