Apollo Global Management nytt finansbolag i portföljen

Efter att ha läst Marc Lichtenfelds köpråd slog jag i fredags till på Apollo Global Management (ticker APO). En halvstor post som ger mig 6 procent i direktavkastning. Det här är en placering där jag inte är lika noga med att utdelningen stiger, utan det är just hög direktavkastning och bra underliggande verksamhet som lockar. Utdelningen kommer att gå både uppåt och nedåt mellan kvartalen.

Kurstrenden i aktien är stigande och bolaget utvecklas bra. Långsiktigt har kapitalet de förvaltar stigit snabbt, 2006-2016 med i genomsnitt 23 procent om året. Fokus är värdeinvesteringar och verksamheten är att Apollo förvaltar fonder, ETF:er och så kallade annuiteter samt finansiering/skulder.

Apollo tar även gärna hand om tillgångar i kris för att göra de lönsamma. Blir det sämre tider eller bara högre räntor kommer bolaget att kunna gynnas långsiktigt.

Jag har länge velat ha ett fondbolag, då sådana lätt ökar vinsten utan att kostnaderna stiger. Detta då fondförmögenheten stiger efter insättningar från kunder och/eller börsen går upp. Istället för T. Rowe Price eller något blev det Apollo.

Och jag som ville trimma antalet innehav i min sparportfölj. 🙂

8 reaktioner till “Apollo Global Management nytt finansbolag i portföljen”

 1. Om du vill ha ett fondbolag, så borde du köpa aktier i Spiltan Investment AB. De återinvesterar förvisso utdelningarna, men det är skatteeffektivt. Spiltans fondbolag växer så det knakar och du får aktierna till ca 25% substansrabatt via Alternativa. Dessutom får du resten av den intressanta portföljen (utöver Paradox) i princip på köpet. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  1. Spiltan Fonder utgör endast 2% av Spiltan Investments substans, så det är inget köpargument för mig.

  1. Jag är mycket hellre aktieägare än kund hos stora finansbolag. Gräset är grönare på rätt sida av hagen. Böter till trots.

   1. Och som Buffett, Aktiespararna, PH Börjesson säga att man ska ha förtroende för ett bolags ledning, det är inte relevant tycker du? Själv skulle jag känna att jag borde sympatisera i handling med de som utsatts för lögner och dessutom att jag skulle vara rädd att bli behandlad lika svekfullt som investerare i bolaget…apropå senaste veckans etikdiskussion i bloggosfären! 🙂

    1. Visst, men mer eller mindre alla bolag som säljer till konsumenter överdriver i reklamen. Med det sagt skulle jag inte vilja ligga allt för tungt investerad i bolag med vilka sätt att tjäna pengar på som helst, det gäller att kompensera riskerna med storleken på innehavet. Eller undvika bolaget helt om du vill det.

 2. Hej,

  Noterade idag att det drogs 40% källskatt på min utdelning från APO. Har dem på en nordnet depå.

  Är detta verkligen rätt?

  Mvh

  1. Hej, det låter inte rätt. Kolla med kundtjänsten vad som kan ha hänt. I min KF fick jag sex stycken utdelningar från APO den 1 juni…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)