80 fientliga bud på samma dag

Det verkar som om nystartade norska Intrinsic Oppkøjp har lagt bud på ca 80 bolag per den 15 september. Som de skrev själva på sin sajt:

”Selskaper inkludert i bud per 15.09.2015 og verdijustert egenkapital verdsettelse per aksje og dato for denne verdsettelsen”

Intressant för mig var att de lägger bud på aktier i teakplantagebolaget Forwood. Nu sålde jag merparten av mina aktier där nyligen för att kunna kvitta en förlust mot vinster i Skagen Global som jag sålde av med stor vinst (i vanlig depå, Skagen Global är kvar i min IPS).

Att det kommer ett bud på aktierna i Forwood bara någon dag efter att jag sålt dem till reapris var lite frustrerande. Nu är Intrinsics bud fientligt, alltså det är inte förankrat hos storägare och bolagsledning. Det är dessutom en konstigt uppköpserbjudande, där jag får 1 kr per aktie i kontanter eller motsvarande i aktier i ett bolag Intrinsic inte ens berättar namnet på. Eller om det ens är noterat eller inte.

Aktiespararna avråder från buden. Förståeligt, tycker jag. Senast om fem månader kanske man får aktier i ett bolag vi idag inte vet något om. Vad sysslar norska budgivarna med?

Jag lutar åt att strunta i budet med mina kvarvarande Forwood-aktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)