Uppföljning av mina aktietips i DI

Uppföljningen av de aktietips i Dagens Industri (DI) som jag gav i våras visar tydligt att tillväxtaktier är det som går klart bäst på börsen under 2020.

I mars gav jag tre aktietips i DI och påtalade att många aktiebolag riskerar att sänka utdelningarna. De tre aktietipsen var inkassobolaget Intrum, IT-bolaget Sinch och skogsbolaget Stora Enso R. Se artikeln på di.se (bakom betalvägg).

Utdelningarna är i fara - aktietips i Dagens Industri, alltså DI, i mars 2020

Nu blev krisen mycket värre än förväntat och även många av börsbolagen med längst utdelningstrender ställde in utdelningen. Det var dessutom  många börsbolag som ändrade och sänkte sina utdelningsförslag, vilket är sensationellt ovanligt.

De tre aktierna jag tipsade om i DI gick däremot bra och Sinch är kursraketen nummer ett. Hittar man en riktig tillväxtpärla kan det dra upp en liten portfölj rejält. Sinch är heller inte precis enda IT-aktien på Stockholmsbörsen som gått upp rejält i år.

Uppföljning av aktietipsen i DI i mars 2020
På grund av de stora kursrörelserna från intervjutillfälle 12/3 och publiceringsdag i DI 13/3 har jag här två startdatum för uppföljning. Kursdatum 10 juli 2020.

Det är talande att amerikanska Nasdaq där många teknikaktier är börsnoterade är upp 18 procent bara i år. Som om coronakraschen inte ens hänt. Tillväxtaktier brukar annars svänga mer än genomsnittet, men att digitaliseringen av samhället för en extra skjuts framåt nu gör att efterfrågan ökat istället för att minska för flera men inte alla IT-sektorer. IT framstår i år som defensivt i betydelsen konjunkturokänsligt.

Den 21 april gav tips på tre lågriskplaceringar i form av fastighetsaktierna Klövern Pref, Sagax D och blandfärsens Volati Pref. Artikeln finns bakom betalvägg hos DI.se.

Hög direktavkastning är en trygghet, men den låga risken gör att den här typen av aktier inte hänger med ett börsindex uppåt. Det är förväntat och normalt. Vi köper de tryggaste aktierna för att få något som avkastar mer än räntebärande, inte för att slå ett börsindex.

Uppföljning av mina tre aktietips i DI i april
Tre lågriskaktier. Bättre än börsindex i nedgång, sämre i uppgång. Kursdatum 10 juli 2020.

Under sommaren gav jag ytterligare tre aktietips i DI, men uppföljning av dessa återkommer jag till senare.

2 reaktioner till “Uppföljning av mina aktietips i DI”

  1. Vill lära mig mera om aktier så mina pojkar kan få nåt efter mig…
    Har läst: bli rik och fri med aktier..
    Men skulle vilja lära mig mera och dig tror jag man kan lita på…
    HA EN TREVLIG SOMMAR !!
    Önskar Thomas Lejonklou..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)