Augustiråd – Aktier till barnen och långsiktighet

Tre nya tidslösa börs- och investeringsråd från min skriveriproduktion i augusti. Allt från Aktier till barnen och långsiktighet.

”Välj investering med varsamhet och bli inte så långsiktig att du blir för passiv.”
Krönika den 12 augusti. 
Både i aktiefonder och i aktier kan du bli sittande med underpresterare om du inte ser upp. Långsiktighet lönar sig ofta i längden, men inte precis alltid.

”Utifrån lagen om alltings j*vlighet är de aktier som går bäst de jag själv hade tänkt köpa men inte hann förrän de gick upp.”
Aktiechatten den 16 augusti.
Med stigande börstrend är det lätt att bli efter om man vill att aktien ska gå ned lite till innan man köper. Så blev det för mig sommaren 2013, men tidigare i börsras tider har tålamod fungerat bättre när det gäller att köpa billigt.

”Försök hitta bolag som är kopplade till något de kan tänkas vara intresserade av, även om det kan bli svårt. Gillar de att shoppa kläder – H&M. Miljö och teknik – Alfa Laval. Fastigheter i Stockholms innerstad – Hufvudstaden. Det blir lättare att få igång barnens spariver tror jag, om det finns en liten intressekoppling.”
Aktiechatten den 16 augusti.
Om du ska köpa aktier till vuxna barn är det en fördel om de kan bli intresserade av att bli delägare i bolagen, så de inte säljer aktierna och slösar bort pengarna lika lätt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)