Balder, Bure & börsrasaktier – nya frågor och svar om börsen

Jag har Länsförsäkringars fastighetsfond och fastighetsbolaget Balder. Skall man lugnt behålla dessa eller skall man sälja dem och placera i något annat I så fall vad?
Är du en långsiktig investerare är det ingen fara med att behålla fonden och Balder-aktien. Men Balder har blivit väldigt dyr, eget kapital (substansen) var 52 kr per aktie vid årsskiftet men aktiekursen ligger nu på 80 kr. Även om bolaget går bra ska du i vart fall inte vara överviktad i den aktien.

Vad tror du om de Industrivärden och Bure?
Både Bure och Industrivärden har intressanta portföljer och ser ut att vara hyggligt värderade. Om det är läge att köpa eller om du ska invänta rekyl har jag ingen aning om tyvärr, men den långa trenden på börsen är upp och det är i alla fall något att följa.

Jag ligger just nu på ca 85% investerat och 15% sparat… Jag vet att det inte är optimalt men om jag skulle chansa, är det fortfarande läge att gå in eller ska jag invänta nästa ras, och fortsätta spara mig upp till 25/75? Jag investerar endast i de svenska investmentbolagen och har varit Ratos, Investor och Kinnevik trogen länge. Men vill ha in lite nytt.
Om du har 75% eller 85% eller mer av dina finansiella tillgångar i aktier beror ju lite mer på vilken risk du vill ta. Jag rekommenderar alltid att ha en del kontanter redo för köp om det går ned, men utdelningarna är på väg att betalas ut och en idé är ju att investera dem i något nytt om du vill.

Man blir väldigt intresserad när man ser rubriken – vilka aktier man ska behålla vid kris. Man klickar in på detta och möts av en lång, lång chatt, som man inte orkar gå igenom, andras frågor och dina olika svar. Varför gör du inte, kompletterar med, en tydlig lista vilka aktier du har i åtanke??
Det är inte jag utan en redaktör som skriver rubrik och ingress till aktiechatten.
Mitt svar i chatten på frågan om vilka aktier som kan stå emot i ett börsras är:
”1 Astra eller Meda, 2 Swedish Match, 3 Axfood eller ICA. Vilken du väljer av paren är en smaksak och lite beroende på när du väljer, kurserna ändras hela tiden.”

——-
Nya frågor och svar från mig om sparande, aktier och börsen kommer när de kommer – här precis som hos Privata Affärer.
/Marcus Hernhag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)