Mina innehav och portföljviktning just nu

Efter vinterns framförda önskemål ställer nu äntligen samman hur tungt eller lätt som mina placeringar väger i min börsnoterade aktieportfölj. Ingår gör alla noterade aktier och ETF:er, men ej räntebevis, certfikat eller fonder.
———————-

Alerian MLP ETF 4,2%

Axis 1,4%

Balder Preferensaktie 7,3%

Byggmax 3,8%

Castellum 3,1%

Clas Ohlson 4,9%

Dibs 3,9%

Ework 3,5%

Fortum 5,1%

Fred. Olsen Energy 3,8%

Global X Super Dividend ETF 2,3%

Guggenheim S&P Global Dividend Opportunities Index ETF 3,2%

H&M 5,8%

Klövern Preferensaktie 8,8%

Net Entertainment 4,3%

Ratos B 4,0%

Realty Income 3,9%

Sagax Preferensaktie 9,7%

Sandvik 2,6%

Statoil 5,4%

Swedish Match 3,1%

WisdomTree Emerging Markets Equity Income Fund ETF 3,5%

Likvid 2,3%

————–

* Avkastningen i år mäter goda 6,3% per den 17 april.
* Direktavkastningen är mätt som oviktat genomsnitt fina 4,9%. Inte illa trots kursuppgångarna i vissa men inte alla innehav.
* Fastigheter är största branschen med 29,8% av portföljen. Det mycket tack vare mina sedan länge stora innehav i preferensaktier.
* Kassaflödena som utdelningarna ger täcker över halva min privata årsbudget. Här räknar jag bort den källskatt som dras men som jag vet jag får tillbaka via Avanzas avräkningar. Däremot låter jag fortfarande källskatten som utdelningarna från ETF:erna skapar sänka kassaflödet, vilket jag gör tills Avanza har hunnit komma till det året då jag började med ETF:er. De ligger lite efter i avräkningarna för kapitalförsäkringen nämligen.

 Sådärja, då vet ni. Det har för övrigt inte hänt så mycket när det gäller vikterna det senaste året. Men den 17 mars köpte jag och viktade jag om lite grann ändå, en balansering så att säga.

4 reaktioner till “Mina innehav och portföljviktning just nu”

 1. kul…
  min ser ut ungefär så här..
  castellum 10%
  hm 10%
  skanska 10%
  investor 15%
  industrivärden 15%
  ratos 15%
  sagax pref 15%
  swedbank 5%
  tele 2 5%

  ger ungefär 5% utdelning

  vet inte om/vad man borde ändra.

  1. Jag vet inte om du behöver ändra så mycket, men håll ett extra öga på Tele2 och Ratos. Deras förutsättningar utvecklas inte helt lovande sedan ett par år tillbaka i tiden.

  1. Nej, jag har inte ISK. Fördelen jämfört med min gamla kapitalförsäkring är för liten för att det ska vara värt allt courtage. Det mesta har jag i KF, men en del i vanlig aktiedepå också för att sprida riskerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)