Börspanelen #4 – Höstens bästa och sämsta aktier

I fjärde delen av Börspanelen pratar vi om börsläget och kommer med både hyllningar och sågningar av olika aktier.

Börsbolagen vi pratar om i podden är i kronologisk ordning Tesla, Ericsson, Avanza, Evolution Gaming, Nokia, Berkshire Hathaway, Castellum, VNV Global, Garo, Creades, Investor, Midsona, Veoneer och Tobii.

Tidigare avsnitt av mina poddar finns i arkivet.

5 reaktioner till “Börspanelen #4 – Höstens bästa och sämsta aktier”

 1. Hej Marcus,
  Tack för en bra fredagschatt och podd.
  Många experter brukar nämna att man bör minst ha 10-12 olika aktier men jag har noterat i fredagschatten att du ibland har rekommenderat färre än så om man inte har så stort kapital. Vad anser du på ett ungefär är gränsen mellan ett litet och stort kapital då man bör börja ta in 10 eller fler aktier?
  Om du bara fick välja en bankaktie för att ha max 5% exponering mot sektorn och investera främst för utdelningens skull, vilken hade du då valt?
  Mvh
  Joakim

  1. Hej!
   Som nybörjare inom aktier kan man börja med några investmentbolag. Mycket färre innehav än 10-15 stycken. Kapitalstorleken, tja säg max tio aktier om du har kapital under 100 000 kr. Det är individuellt vad du trivs med, men närmar du dig miljonen är det nog inga problem med 20-25 aktier. Eller så nöjer du dig med 5 investmentbolag och några kompletterande fonder hela din sparkarriär.

   De bankaktie jag är närmast till hand att köpa just nu är amerikanska Lazard.

     1. Ja Avanza är en bra aktie som går väldigt bra. Synd bara att den har så låg direktavkastning men Lazard ser spännande ut med mycket bra direktavkastning.
      Kanske ska kolla utanför Sverige istället.
      Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)