Börspanelen #5 – Hitta rätt aktier efter pandemin 

I Börspanelen 5 avhandlar vi börslivet under och efter coronakrisen. Det blir allt från de stora kursrörelserna vi nyligen sett till höga värderingar på investmentbolagens aktier samt placeringar som gynnas respektive missgynnas framöver när ekonomierna börjar öppnas upp igen.

Vi går också igenom villfarelsen att många lockas att köpa aktier i Astra Zeneca och Pfizer på grund av deras kommande vacciner, men bolagen har lovat låga priser och att inte tjäna stora pengar på vaccinerna. I alla fall inte i till en början.

Aktierna vi pratar är i kronologisk ordning Lundin Energy, Coor, Pfizer, Astra Zeneca, Cibus Nordic, Intrum, Investor, Swedish Match, Avanza, Nordnet, Addlife, Bure, Creades, Latour, Garo, Norwegian Air Shuttle, SAS och Anoto.

Panelens alla aktieböcker finns signerade av författarna på sternersforlag.se, alltså sternersforlag.se Just nu och fram till jul får du 20 procents rabatt på samtliga böcker med rabattkoden:
JUL20

Alla tidigare avsnitt av denna aktiepodd finns här. Podden finns också i vanliga poddappar.

6 reaktioner till “Börspanelen #5 – Hitta rätt aktier efter pandemin ”

 1. Hej Marcus.

  Vad tror du om bolag som tagit mycket stryk sedan pandemin bröt ut?
  Tänker på tex Carnival, Herz, Scandic men finns ju många fler.
  Bör ju finnas ett väldigt uppdämt behov av att ge sig ut och se sig om i världen när ett vaccin väl är på plats och båtar, bilar och hotel finns ju kvar.

  Mvh Peter

 2. Tack för rabatten då har man köpt några av dina böcker. Vad tror du om Catena media nu innan rapport, borde man köpa innan eller vänta tills efter rapporten?

 3. Får jag fråga om två aktier som går emot strömmen till skillnad från liknande bolag, vad din analys om vad det beror på och om det finns ett intresse att chansa. Nelly är ett onlineföretag som har gått ner ganska mycket under året till skillnad från Lyko, H&M, Zalando med mera. Svårt att förstå varför.
  Det andra företaget är Oscar properties Holding, samma här.

  1. Nelly har väl just gått skilda vägar från Qliro och CDON?! Borde vara svårt jmf med andra som inte knoppat av stora delar av verksamheten. Nelly kan kanske vara värt en chansning av andra skäl.

   Oscar Properties hotas av konkurs om deras nyemissioner och fastighetsköp inte går igenom som planerat. Inget som är värt risken, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)