Castellum ny aktie i portföljen

Jag köpte lite Castellum i veckan och minskade samtidigt i Balder Pref. Detta eftersom den förstnämnda inte hängt med upp och den sistnämnda gått upp oväntat mycket sen jag köpte den vid introduktionen och ganska strax därefter.

Castellum höjer utdelningen varje år, eller hittills i alla fall. Bolaget är relativt lågt belånat och ger en mer operativ exponering mot fastigheter, vilket inte preferensaktier gör. Balder Pref har en direktavkastning som på grund av kursuppgången sjunkit ner till ca 6 procent, vilket inte är så mycket för en sådan typ av aktie.

Balder Pref är fortsatt ett stort innehav, men jag vill inte längre var hur överviktad där som helst. Jag har ju andra preffar också.

Castellum har jag sneglat länge på och när det dök upp en köpråd i Placeringsguiden valde jag att följa det rådet. Jag lever som vi lär. 🙂

Samtidigt ökade jag lite i ETF:en med det korta och koncisa namnet WisdomTree Emerging Markets Equity Income Fund. Tillväxtmarknader och utdelningar känns bra nu när tillväxtmarknaderna har släpat efter uppgångarna på västliga börser.

Min portfölj är uppdaterad med den nya aktien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)