Den motiverade vinsten gav några goda skratt

Jag har nu utnyttjat min lilla vinst i Handelsbankens omröstning och motivering till nytt spreadcertifikat.

biobiljettvinsten-slogan

Jag såg filmen Dum och dummare 2 och det var inte så dumt. Jag befinner mig ju på ungefär samma nivå intellektuellt och socialt som de där två karaktärerna. 🙂 Eller inte.

Det är nästan bara i mellandagarna jag kostar på mig att gå på bio. Det är alltid billigare och tystare att se film hemifrån.

Om du ändå ska gå på bio får du mer valuta för pengarna om du går till en bra biograf. Exempelvis är Filmstaden Sergel i Stockholm mycket bättre än Filmstaden Söder. Allt från stolar och belysning till möjligheterna att hitta ut därifrån. Sic!

I alla fall återstår det att se om priset på majs verkligen går upp nu. Jag åt inte så enormt mycket popcorn nämligen, men å andra sidan har jag inte köpt spreadcertifikatet i fråga än.

4 reaktioner till “Den motiverade vinsten gav några goda skratt”

 1. Bra motivering 😉

  Håller med om att det är sällan man går på bio nu. Det var skillnad förr när det bara fanns en 24 tums tjock-tv hemma med VHS inkopplad, då var det en stor grej att gå på bio och man var garanterad en storartad upplevelse. Som du skriver är det ofta stökigt och inte samma grej med bio nu för tiden, men visst har det sin charm ibland! Synd dock att man inte kunde investera i Bear Bio för några år sedan.

  1. Komedier och framförallt 3D gör att det kan vara värt att gå på bio. Trots allt borde Ratos innehav i SF löna sig på sikt då SF nästan har monopol på bio.

   1. Det är sant. Jag har testat 3D på en 60-tums TV och blev inte jätteimponerad då det bara var nåt enstaka objekt i bilden som var 3D, men det var ju nåt år sedan och säkert annorlunda på bio.

    Att Ratos äger SF tänkte jag inte på trots att jag köpte preffen för några månader sedan, då får man verkligen hoppas bio lever vidare 🙂
    Det här med 3D och liknande upplevelser kommer nog utvecklas och bli riktigt häftigt på bio i framtiden. Kanske det blir räddningen och gör skillnaden mellan TV-soffan hemma och bio lika stor som på tjock-TV:s tid?

    1. Enda problemet med 3D på bio är att det är 3D på avstånd. I t.ex. Avatar var det bara någon enda gång som ett föremål studsade ut bland biopubliken. När jag däremot såg en 3D-film på Cosmonova såg vi inte allt på avstånd utan fiskar simmade mitt framöver ögonen på oss. Men när det gäller 3D-film på vanlig bio är det sällan något kommer nära och känns medryckande eller levande, 3D:n till trots. Synd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)