FAQ: Spansk fastighetsfond, Fagerhult, Klövern

Vet du om någon fastighetsfond som investerar i Spanien, helst i privat bostäder? Har kollat runt lite men inte hittat något.
Det finns inte så många sådana svenska. Det närmaste är nog SIG. Rätt hög minsta investering i det pågående projektet.

Har lite funderingar angående aktieköp. Fagerhult är jag lite sugen på. De har ju en relativt bra utdelning.
Fagerhult är upp ca 80 procent i år och direktavkastningen ligger kring rätt låga 2 procent. Krävs nog rätt stort konjunkturlyft för att få aktien att stiga vidare på någorlunda kort sikt.

Är lite undrande över Fagerhults utdelning. På Privata Affärers sidor står det 7,50 i utdelning men tittar man i Aktiespararen står det 2.40. Ingen utdelning är väl ännu bestämd vad baseras siffrorna på. Om utdelningen ligger runt 7,50 är har man ju en rätt bra avkastning.
Fagerhult har haft en split på tre, så 2,41 kr per aktie är det korrekta att räkna med när det gäller det senaste räkenskapsårets utdelning. Tydligen justerar inte alla kursleverantörer uppgifterna för splittar.

Klövern har ju ”spätt ut” antalet aktier, vad tror du om utdelning?
Klövern klarar nog att behålla utdelningen, justerat för sammanläggningar av aktier och nytt aktieslag. Fastigheterna de köper för lån och pengarna de får in från alla nya aktier avkastar sannolikt tillräckligt bra för det.

Fler frågor och svar blir det om inte annat så i aktiechatten hos PA den 9 januari.

/M

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)