Det står -6,7 miljoner kr på min depå!

estea-tapp

Jag såg idag när jag loggade in hos min nätmäklare att jag var – 76 procent. Totalt -6,7 miljoner kr. Det är en stor värdeminskning på kort tid för mig som tar så pass låga risker. Orsaken var att mitt innehav i Estea tydligen hade minskat med 99% eller 6,7 miljoner kr.

Nu var det inte riktigt så att jag fick panik och började klättra på väggarna och titta längtansfullt ut genom mitt fönster (tredje våningen!). Jag har nämligen aldrig investerat så mycket i det första kapitalandelsbeviset från Estea, så tappet kunde inte vara rätt. 6,7 miljoner är ju liiiiite mer än vad jag betalat och mer än 100 procent av insatsen går det inte gå att förlora.

Nu förlorar jag inget, för det var som väntat bara en liten tillfällig teknisk grej. Det såg jag efter lite letande:

”Pga tekniska problem är vissa kapitalandelsbevis inte möjliga att handla via sidan. Detta bör vara åtgärdat den 3/9. Kontakta Mäkleri på 08 – 562 250 00 för eventuell orderläggning.”

Värdepapperet fanns alltså där i depån, fast med helt fel siffror. Men lite huvudbry fick jag allt. Tur att jag har ett skägg att klia mig i när jag tänker.
🙂

6 reaktioner till “Det står -6,7 miljoner kr på min depå!”

  1. Haha kusligt att se när man loggar in. Själv hade jag för nån vecka sedan dubbel så stor vinst enligt Avanza’s kursutvecklingsdiagram, det var ju roligare att se, men känns fjuttigt sen när de verkliga siffrorna kommer tillbaka 😉

  2. Jag hade minus två miljoner på kontot en kväll. Antar att vi råkade ut för samma Estea-bugg. 🙂 Jag var dock tvungen att springa en runda för att bli av med lite adrenalin. Jag hade köpt med appen, gåendes, och var inte riktigt tusen procent säker på att jag inte råkat lägga till några nollor i beställningen… 😮
    Nästa dag hade siffrorna lagt sig på rätta platserna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)