En sparhorisont på över 60 år i sparboxen

Jag fick en fråga på Twitter om hur det blir med sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag på riktigt lång sikt (länkarna öppnas i nya flikar). Faktiskt den längsta tiden för aktiesparande som jag stött på hittills i karriären.

Fråga: Är mycket yngre än dig och vill investera i din utdelningsbox, dock osäker på hur det skulle fungera över lång tid (60+ år)?

Svar: Din imponerande långa sparhorisont gör att jag för din skull är redo att aldrig gå i helt pension, utan sköta sparboxen i minst 70 år till. Jag får nöja mig med att vara pensionär på deltid.

Ett mer formellt svar är att aktierna i sparboxen äger du i ditt ISK, som du har hos Aktieinvest. De andelsägda aktierna du köpt via fraktionshandeln är det motsvarande princip med. Du äger allt på tills vidare-basis, ända till du väljer att sälja.

Även om jag inte längre finns med i bilden har du därför aktierna i tryggt förvar i din depå. Däremot behöver jag vara i livet för att hålla koll på de ut utvalda aktierna som det ska månadssparas i. Detsamma gällande om någon ska bytas ut och om du bör sälja eller behålla den som inte längre ingår i boxens månadssparande.

Nu är 70 år en väldigt lång tidshorisont och mycket kan hända under den tiden. År 2092 fyller jag 114 år. Därför måste jag kämpa på nu och hålla mig alert och frisk så jag kan leva tillräckligt länge. Aktieinvest måste klara sig som bolag också. För ett löfte är ett löfte. 🙂

Ja, då vet ni vad jag kommer att göra den 31 juli år 2092. Jag har till och med lagt in datumet i min kalender. Nej, jag skämtar inte. Nu ska vara vara långsiktiga. Här är en skärmdump från min kalender:

En sparhorisont på 60-70 år är det längsta jag stött på. Jag har lovat att köra på med Utdelningsfavoriter by Hernhag till år 2092.
En sparhorisont på 60-70 år är det längsta jag stött på. Jag har lovat att köra på med Utdelningsfavoriter by Hernhag till år 2092.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)