Pensionsdags? Första dagen i resten av mitt liv

Idag onsdag den 13 april 2022 börjar en tid när jag har färre deadlines och mer tid för egna projekt. Det är lite som att gå i pension på halvtid eller mer, även om jag kommer att bli en aktiv pensionär.

Efter 1-2 intensiva år känner jag att livet är för kort för att jag ska vilja ta på mig allt för mycket jobb, utan istället vill jag jobba så mycket eller lite jag vill och med det som är allra mest roligt och utvecklande.

Har man privatekonomi och ekonomisk frihet ska man passa på att njuta.

Är det pensionsdags för mig eller bara första dagen i resten av mitt liv. Foto från Fuengirola - nära hamnen.

Sommarkontoret och livet som frilans blir mestadels i Sverige även framöver, men platser som Fuengirola har en klimatmässig fördel under stora delar av året.

Framtiden

Framöver på Hernhag.se blir det därför fler blogginlägg, inte bara aktieanalyser och aktietips, utan även inlägg om samhälle&politik samt träning&hälsa.

Jag planerar även YouTube-klipp oftare. Helt enkelt mer saker i egen regi. Och färre åtaganden åt stora mediekoncerner.

Nej, det blir ingen ny aktiebok i år. 🙂 Tidigast år 2023 om ens då. Ni får så länge nöja er med de aktieböcker jag redan gett ut. Tack för övrigt till alla som redan köpt min bok om framtidens bästa branscher och bolag.

Även om det delvis är pensionsdags fortsätter jag med aktiechatten och måndagskrönikan åt Privata Affärer. Vid tioårsjubileet i november 2019 sa jag att jag kör max tio år till med chatten.

Fredagar kl 10-11 ca 44 veckor om året i nu över 12 år har å andra sidan blivit något ganska unikt i svensk media. Det är inget man lägger ned hursomhelst…

Det finns också mycket utanför världen av böcker, bloggar och sociala medier som länge fått stå åt sidan. Det är dags för mer sånt nu.

Det är också bra att inte alltid ha fullt med projekt hela tiden, för det är bara om man har lite mindre jobb som man har tid och lust att dra igång oväntade projekt och göra helt nya saker som dyker upp.

19 reaktioner till “Pensionsdags? Första dagen i resten av mitt liv”

 1. Grattis det är du värd tack för all inspiration och kunskap du är en stor vägvisare för mig

 2. Grattis! Jag har gått i samma tankar. Har dock inte riktigt fått tummen ur när det gäller att säga upp mig från arbetet. Är lite osäker på vad man ska göra på dagarna om man inte arbetar? Arbetet har ju även en social dimension. Hur har du tänkt kring dessa frågor? Gillar din kommentar att om man har möjlighet ska man passa på att njuta. Livet är ändå ganska kort.

  1. Tack!
   Jag har alltid haft hur mycket som helst att göra på semestrar och helger etc. Så många böcker att läsa, spel att spela, resmål, dokumentärer och serier at se, skriva andra saker än det jag brukar, etc.

 3. Grattis och ha det så gott! Din bok om utdelningar är en stor del i att jag för två år sedan kunde kliva av ett yrkesliv som annars skulle ha tagit kål på mig. Stort tack för det!

 4. Grattis. Som pensionär så är jag redan fri men jag har haft stor nytta och glädje av dina tips eftersom mina utdelningar numera är större än min pension.
  Men blir intressant att få läsa om din träning eftersom jag håller på med ett renoveringsprojekt av min kropp efter cancer som bl.a. medförde en bruten rygg och förlamning. Men är nu på gång med både jogging och styrketräning.

 5. Grattis Marcus! 👍👍💪💪🥂👌👌
  Du gör helt rätt, och jag önskar jag kunde göra detsamma redan nu, men jobbar på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)