För- och nackelar med att köra en Ferrari 430

Jag testade på att åka Ferrari 430 häromveckan. En gammal pojkdröm det där med att köra sportbil åtminstone en gång i livet.

ferrarin-o-jag

Istället för att köpa sportbilen i fråga, jag är ju ekonomisk och sparsam av mig, utnyttjade jag ett presentkort hos upplevelse.com. Presentkortet fick jag av en granne för att jag passat Mysen och Pysen:

allvarliga-katter

Det ordinarie priset är 749 kr för de 10-15 minuter du får bakom ratten. Prisvärt för dig som vill testa på allt från 40-vägar till 110-sträckor.

Ferrari 430:n saknade koppling, vilket var lika bra för då slapp jag det där med dragläge. 🙂 Bara att gasa och bromsa. Gasa förresten, med långt över 300 hästar under huven fick jag sitta och hålla foten så lätt på gasen att jag fick mjölksyra i fotleden. Stora fötter och skor som väger en del och en stark motor gör att det lätt går för fort annars.

ferrari-baken-stor

Hastighetsmätaren gick till 360 km/h, vilket betyder att på 110 km/h sitter där 70 km/h brukar sitta på en vanlig bil. Inte helt praktiskt för dig som bara kör på vanliga vägar.

Mycket små rörelser på ratten fick bilen att flytta sig snabbt i sidled. Inga problem med det, tvärtom. Väghållningen var ju utmärkt. Större problem då att se var bilen börjar och slutar. Med det menar jag att jag såg inte var motorhuven tar vägen framför mig eller exakt var bilen slutar på sidorna. Därmed svårt att veta hur nära trottoarkanter etc jag ligger, men det lär man sig antagligen rätt snabbt om man kör lite mer än 1o minuter. 🙂

 

Totalt sett en skön känsla att accelerera ut på 110-sträckan på E18 och köra om en lastbil. Trevligt och bra fungerande koncept, även om det för mig var långt att ta mig till PCR vid IKEA Barkarbys parkering. Tog egentligen bara en timme effektiv tid dit och lika mycket tillbaka och tillgängliga 110-sträckor finns ju inte nära Stockholm direkt.

Att köpa en Ferrari 430 tänker jag inte göra. Med så pass dålig utsikt när det gäller var bilen börjar och slutar och till det priset blir det inget köp i vart fall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)