Frågor och svar om bl.a. tioårsaktier, Mavshack, premieobligationer

Om man vill placera 100 000 på 5-10 års sikt med god avkastningsmöjlighet
och ganska säkert, vad föreslår du som expert då?
Välskötta bra bolag, allt från Industrivärden till Ework och Beijer Alma.

Jag skulle vilja läsa din kommentar på bolaget Mavshack.
Mavshack är en väldigt spännande lottsedel tycker jag, men det är svårt att värdera alla användare det har. Hög risk, men också stor potential.

Tänkte bara fråga vad du tycker om premieobligationer. Är det något som är värt att skaffa? Är det ett alternativ till aktier eller är det lika bra att ha pengarna på banken?
Premieobligationer är inget jag rekommenderar, eftersom räntan du får är för dålig. Man kan få mer på ett vanligt bankkonto, i alla fall hos en nischbank.

Har 500 000 som jag tänker placera i något. Hur stor del tycker du man ska ha i aktier och på banken?
Det beror så mycket på. Men tumregeln att du alltid ska ha mellan 25 och 75 procent i aktier beroende på ditt engagemang, ditt börspsyke och annat gäller.

Jag är en kille som mer än gärna vill börja med aktier, båda långsiktigt och daytrading. Finns det något som du kan tipsa om eller hjälpa mig med?
Det viktigaste är att hitta en strategi som passar dig. Börja med för dig relativt små belopp och prova olika grepp, men daytrading är det väldigt få som lyckas med i längden. Se även upp så du inte blir en av dem som börjar med aktier först efter flera års börsuppgång och som sen ger upp när det kommer ett eller två dåliga år. Fundera igenom hur mycket av ditt sparande du ska ha i räntor respektive aktier nu när börsen gått upp en längre tid, att ha kontanter vid sidan av är en skön tröst när det går ned på börsen.

————————

Det var allt för denna gång. Imorgon fredag blir det aktiechatt hos Privata Affärer. Vi hörs väl då?!

/Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)