Nytt innehav: MDIV

För någon vecka sedan köpte jag den månadsutdelande ETF:n MDIV. Den har egentligen ett långt krångligt namn, First Trust Exchange Traded Fund VI Multi Asset Diversified Income Index ETF, så jag nöjer mig med att kalla den MDIV av uppenbara skäl.

Det är en multi asset-fond, så jag får 5,9 procents direktavkastning från allt från företagsobligationer till aktier, REITs och preferensaktier. Trevligt med ännu mer kassaflöden.

Efter att Statoil äntligen gått upp kraftigt i värde var den aktien min näst största stamaktie, vilket kändes för mycket. Jag viktade därför ner där något och ökade i Fred Olsen Energy, som rasat på sistone. Jag tror i alla fall att jag inte kastar bra pengar efter dåliga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)