Frågor och svar om PAportföljen, SAS, Powercell, valutarisk

Hur tror du SAS kommer ut efter den senaste tidens fallande oljepris och stigande dollar?
Det kommer att gynna SAS med lågt oljepris, men frågan är om det räcker. Det räckte inte direkt sist oljan var ungefär lika billig som nu. Valutaeffekter är nog ingen heller som ändrar SAS förutsättningar i grunden. De verkar i en svår bransch och har dålig historik. 

Vad tycker Privata Affärer om PowerCell? Vet du om PowerCell / teckna aktier är någonting att satsa på?
Jag vet inte om Privata Affärer har någon åsikt om Powercell. Jag tycker i alla fall att det är rena lottsedeln med tanke på den nya tekniken, förlusterna och att du tecknar en unit som innehåller både en aktie och en teckningsoption. För en vanlig småsparare känns det inte som någon lämplig aktie. 

Jag har en fråga kring en artikel du skrev i Privata Affärer. Jag undrar i SPDR S&P Dividend ETF får man även valutarisken USD/SEK när man handlar den fonden eller hedgas valutarisken bort på något sätt?
Ja, du får hela valutarisken mot dollar via den fonden och alla andra USA-noterade ETF:er. På gott och ont. 🙂

Jag har länge varit intresserad av att börja spara enligt PA-aktieportfölj. Min fråga lyder, när är det egentligen den bästa tidpunkten att gå in i sparandet? Ska jag vänta efter jul? Någon specifik period som är bättre eller sämre? Hur ska man investera ett belopp om 100 000 kr? Ska man göra ett engångsköp eller sprida riskerna fördelat på hela året, exempelvis ett köp i månaden?
Efter nyår brukar PA-portföljen göra en nystart med många nya aktier. I regel är det bra att man anpassar sitt sparande utifrån vad man tror själv och vilka aktier man gillar etc, även om det förstås går att kopiera en modellportfölj. Sprid ut köptillfällena lite grann i alla fall.

—-

Det var allt för denna gång, men mer kommer framöver. Härnäst idag fredag är årets näst sista aktiechatt hos PA.

/Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)