Framtiden för krypto – Jag har sålt men fått svar från Valour

Jag tror inte att framtiden för krypto är nattsvart trots att jag efter upprekylen i kryptotillgångar har sålt av en del av mina innehav. I första hand har jag gjort mig av med börshandlade certifikat.

Min kryptoportfölj är i nuläget bara någon tusenlapp i bitcoin och ether på svenska börsen Trijo. Det är en klar minskning mot tidigare även om jag aldrig haft någon stor andel i ”kryptonit”.

Dessutom har jag sålt och tagit ut pengarna från Coinbase-kontot. Detta för att spara tid och fokusera. Jag orkar inte ha hur många aktiva depåer och konton som helst.

Framtiden för krypto pratar jag lite om i YouTube-videon nedan.
Framtiden för krypto pratar jag lite om i YouTube-videon nedan.

Äntligen har jag fått svar från kryptotillgångsbolaget Valour. Efter att jag på YouTube meddelat att jag sålt mina positioner i två av deras börshandlade certifikat dök det upp en professionell kontakt från bolaget.

Efter att ha fått nedanstående svar är det en lite mer öppen fråga om man ska satsa på finansiella produkter från exempelvis Valour eller köpa kryptotillgångarna direkt.

Frågor och svar med Valour

Efter över 1,5 års väntan kom äntligen svaren och en ursäkt från Valour. Tack för det. Jag upplever bolaget som seriösare nu. Här är svaren jag fått från Johanna Belitz på Valour.

Hur tjänar Valour pengar när Bitcoin Zero är utan avgift? Är det på spreden?
Det stämmer bra att Valour har intjäning även på spread, och i de andra certifikaten som Valour tillhandahåller är det en förvaltningsavgift.

Har ni tillstånd från svenska Finansinspektionen eller annan övervakningsmyndighet?
Valour står inte under tillsyn av Finansinspektionen, men basprospektet (som även täcker resten av EU) är godkänt av Finansinspektionen. 

Min fråga om Valours intäkter och vinst står numera på bolagets sajts IR-sidor (investerarrealtioner). Spontant ser det ut att vara ganska röda siffror, vilket jag skulle säga höjer motpartsrisken för deras produkter även om jag inte tittat på hur kapitalstarka ägarna är eller hur deras långsiktiga plan ser ut.

Det kan vara okej att gå med förlust och bränna kassaflöden om man fokuserar mot tillväxt. Plus att 2022 var nattsvart för allt inom krypto.

2 reaktioner till “Framtiden för krypto – Jag har sålt men fått svar från Valour”

 1. Det är nu man ska investera, fast i riktig Bitcoin. Dessa cert känns väldigt tveksamma för annat än småsummor.

  Michael Saylor konstaterar att Bitcoin står inför ca 10 år av en guldrush som började 2024 i samband med att Bitcoin ETF:erna accepterades av världens kraftfullaste land. Slutet kommer i mitten på 2030 när majoriteten av all Bitcoin har minats och ersättningen minskar dramatiskt.

  Tesen är att flykten till en digital commodity kommer öka lavinartat i takt med att världens valutor faller under trycket av inflation. Världens centralbanker trycker nya sedlar som galna för att hålla liv i svaga fiatvalutor som historiskt aldrig har överlevt. Varför skulle det ske nu, för första gången i mänsklighetens historia?

  Bitcoin är något annat och SEC har erkänt detta genom att gå efter övriga kryptovalutor som securities, medan Gary Gensler intygar att nej, Bitcoin kan vi inte rå på. Det finns ingen styrelse som kontrollerar Bitcoin, det finns ingen roadmap för nästa investeringsrunda och det finns ingen ledare. Om du vill bevara kapital och skydda det från att tappa i värde är Bitcoin framtiden. Fastigheter är bra, Bitcoin är bättre.

  1. Det är tillgångar man blir rik på och det är tillgångar som överlever över tid. Det är troligen ingen som sitter med enbart en stor summa FIAT-pengar, det vill säga kontanter eller har allt på ett bankkonto. Alla förnuftiga investerar i tillgångar.

   Jag sålde alla certifikat tidigare och har idag istället en liten post i bitcoin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)