Min kryptoportfölj augusti 2021

Mina första stapplande steg in i kryptovärlden är avklarade. Efter att ha varit skeptisk till bitcoin är det nu största innehavet i kryptodelen av mitt sparande.

Min portfölj inom kryptovalutor i augusti 2021.

Bitcoin utgör största delen plötsligt och här förklarar jag lite varför och hur jag tänkte när jag ändrade mig.

Se alla mina klipp på min YouTube-kanal.

Tidigare i veckan ökade jag en aning i bitcoin och ada. Kurserna verkar ha bottnat för tillfället i alla fall, även om det inte går att värdera de eller någon annan digital tillgång av detta slaget.

Totalt sett har jag som synes 0,46 procent av mina finansiella tillgångar (bostäder exkluderade) i kryptotillgångar. Även om framtiden är ljus för blockkedjor känns det i nuläget lagom stort. Det går inte att veta vilka smarta kontrakt som blir bäst och vilka kryptovalutor som kommer att gynnas mest.

Jag kommer att öka på mina positioner på sikt. Sannolikt blir det främst via vanliga börsnoterade sparprodukter med exponering mot kryptovärlden. Jag hör att vissa inte kan köpa via till exempel Coinbase eller inte kan ta ut pengar därifrån. Det gick bra för mig, men vad vet man.

Valour Cardano ger exponering mot kryptovalutan ada, men från bolagets mejl för pressfrågor press@valour.com fick jag tidigare i somras bara en grundläggande motfråga från signaturen ”R”. Det imponerar inte om vi säger så, men de har en helt ny presskontakt nu så jag försöker få svar igen. 🙂

Jag vill veta lite mer om bolaget så jag vet vilken motpartsrisk jag tar genom att köpa den börslistade skuldsedeln Valour Cardano. Jag återkommer förhoppningsvis framöver.

Uppdatering 20 november 2021: Jag har inte fått något svar från Valour på mina frågor, men Trijo News fick det av deras svenske grundare Johan Wattenström (länk öppnas i nytt fönster).
Uppdatering 3 mars 2023: Nu har jag fått svar från Valour, läs allt om det här.

10 reaktioner till “Min kryptoportfölj augusti 2021”

 1. Hej!
  Ser att du är äger ethereum men Inte ethereum zero via börsen?
  Hur tänker du där?

  Tack för en informativ blogg om framförallt utdelningar och nu även en del krypto.
  Helt i min smak! Fortsätt så!

 2. Hej,

  Tycker krypto är superintressant, men upplever det som extremt svårt (omöjligt?) att värdera.

  Jag är lite nyfiken på om du följer någon strategi när du köper krypto, eller om du tänker köra dollar cost averaging genom t.ex. månatliga inköp tills du är nöjd med fördelningen?

  Tack för en trevlig blogg!

  1. Hej!
   Min strategi är att köpa det jag tycker är intressantast, jag har inget mer sofistikerat än det. Det mest basala är bitcoin så jag har mest där nuförtiden. Månadsspara tänker jag inte göra, men fylla på då och då.

 3. Hej! Jag har själv Valour Cardano och undrar om du fått något svar där, har samma fundering.

  Mvh
  Christer

 4. Hej,
  Har du koll på hur man plockar ut pengar från coinbase? Är det lika enkelt som att sätta in?

  //Sebastian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)