Gratis hemmagym genom att lämna SATS

Genom att lämna SATS efter 17 år som kund och därmed slippa betala 542 kr i månaden, sparar jag 6500 kr om året. På två år får jag då mitt nyinköpta hemmagym betalt. Gratis hemmagym lite förenklat uttryckt. Dessutom sparar jag tid på att slippa pendla till gymmet.

Uppdatering 4 februari 2024: SATS höjde kostnaden till 577 kr nu i januari, så det är 6924 kr om året som jag sparar framöver.

Hemmagymmet: Skrivstång, bänk, ställning och vikter samt två kvadratmeter gymgolv. Det får det bli istället för den stora gymkedjan. Platsen blir i garaget när bilen inte står där. I princip alla övningar jag vill köra kan jag nu göra hemma.

Tidsbesparingen: Ca 20 min transport per enkelresa försvinner. Detta även om jag har ärenden till butiker i närheten av den SATS-anläggning som jag vanligtvis åker till. De ärendena tar jag alla på en gång istället eller löser på annat sätt. Skulle jag träna de tre pass i veckan jag siktar mot blir det 40 min per pass gånger tre gånger lika med 120 minuter i veckan i tidsbesparing.

Byta kläder och plocka fram utrustning samt värma upp slipper jag inte undan. Men det går snabbt och det är en stor fördel att vara närmare familjen. Nu ska jag försöka att SATSa vidare mot nya personbästan.

Genom att lämna SATS efter 17 år som kund och därmed slippa betala 542 kr i månaden, sparar jag 6500 kr om året. På två år får jag då mitt nyinköpta hemmagym betalt. Gratis hemmagym lite förenklat uttryckt.

Tiden i mitt liv blir en allt viktigare tillgång. Under 2023 hände mycket bra saker och jag tvingades tidseffektivisera. Jag slutade med fyra appar inom träning, språk och hälsa samt skar bort de flesta ekonomipoddar och även andra poddar. Dessutom tittar jag betydligt mindre på deckar-serier och annat på streamingtjänster. Jag hinner heller inte läsa böcker just nu, men hoppas kunna komma igång där igen. Att byta ut en kommersiell gymkedja mot ett hemmagym nu under 2024 är därför ett naturligt steg.

Vill du lära dig mer om varför tiden är vår viktigaste tillgång vet jag en lämplig bok som tar upp det och mycket annat.

Någon uppdatering av mitt gamla inlägg med bästa och sämsta SATS-gymmen i Stockholm blir det därför inte. Däremot får jag lägre pris för nästan samma sak och SATS är återigen inblandade, men på ett helt annat sätt än förra gången.

Jag är fortfarande pensionär på halvtid. Jag prioriterar familjelivet framför att maximera inkomsterna. Äkta rikedom är sällan att tjäna mest pengar.

SATS-aktien

Jag undviker SATS-aktien tills vidare. Även om bolaget fått upp lönsamheten så att förlusterna försvunnit är det ingen investering för mig. Historiken imponerar inte alls. Aktien framstår snarare som ett turn around-case som redan gått upp en bra bit.

12 reaktioner till “Gratis hemmagym genom att lämna SATS”

  1. Ännu en som ska använda garaget till nåt som det inte är gjort för (förvara bil). Skrivet med viss glimt i ögat. Eller tänker du ställa undan allt så du får in bilen mellan passen?

    1. Argumentet för gymkedjor är att jag tycker det är roligare att träna på gym än hemma. Men men det utrymme du har hemma och avståndet till gymmet tycker jag du gör rätt

    2. Jag är själv inne i samma spår. En ytterligare fördel är andrahandsvärdet på bra gymprodukter. Om dagen kommer då man lägger ner styrketräningen kan få man tillbaka minst hälften av vad man lagt ner på utrustningen, tänk vilken superdeal det hade varit om det gällde ett medlemskort!

  2. Kul , ta lite bilder när de är klart alltid bra med inspiration, kommer ihåg din kettlebell;)

  3. Jag skulle sakna mycket av den sociala interaktionen och peppen jag får av att träna tillsammans med likasinnade på min träningsanläggning. Men tiden är ju helt klart en ack så värdefull tillgång. De gånger jag försökt att, i rusningstrafik, förflytta mig i och kring Stockholm så förstår jag att beslutet kanske trots allt inte var så svårt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)