Jag har köpt bostad i Spanien

Min arbetsplats i Spanien

Äntligen har jag fått sitta i min nya bostad och arbetslya i Fuengirola i Spanien. En liten pärla för boende och för uthyrning så jag kan förena nytta med nöje.

Planen är att hyra ut lägenheten i först hand juni till augusti under den stekheta turistsäsongen men även delar av vinterhalvåret. Därmed borde hyresintäkterna täcka kostnaderna. I bästa fall tjänar jag då pengar på att bo i underbart klimat ett antal månader om året.

Utsikt över havet och hamnen i Fuengirola
Balkongen har utsikt över hamnen och Medelhavet. Nära till Costa del Sol, om vi säger så.

Att vara ekonomiskt fri och kunna styra sitt liv mer fritt är verkligen underbart. Jag minns när jag inte var det och inte hade möjligheter, ekonomi och nätverk att kunna bo utomlands i perioder. Bara genom att ha upplevt lite sämre tider kan vi  verkligen uppskatta goda tider.

Utsikt över Mijas-bergen.
Solnedgång över Mijasbergen. Att skriva aktieanalyser och vila ögonen på denna utsikt kan jag tänka mig att stå ut med ett bra tag.

Mer om boende utomlands och spanska banker kommer framöver.

34 reaktioner till “Jag har köpt bostad i Spanien”

 1. Kul! Helt rätt, grattis.
  Har själv snöat in mig på den kusten med i de framtida planerna. Tittat länge? Övervägde du andra ställen, Nerja, Marbella, Malaga?

  1. Jag kände ett par vänner i Fuengirola och det är jämfört med Marbella ett billigare ställe som ligger närmare flygplatsen. Funkan är sista hållplatsen på tåget från Malaga. Utan ett litet nätverk här hade det inte blivit något.

 2. Tillykke med bostaden! min minste son har bott därnere i Benalmádena/Fuengirola c:a10år. trivs fantastiskt!

 3. Grattis Marcus! Det ser jättetrevligt ut. Du får gärna skriva lite mer om de praktiska detaljerna för att både köpa och hyra ut en bostad utomlands, hur man bäst går till väga etc. Har själv funderat på detta men avskräcks av allt krångel. Jag antar det är bättre att äga en bostad än att hyra en varje år?

 4. Hej
  Glöm inte skatta för uthyrningen, fick en varning från min spanska ”revisor” att myndigheterna kollar Costa Blanca extra noga nu.
  Gäller framförallt om man anlitat någon uthyrningstjänst.

 5. Kul
  Kommer bli intressant med om när du visar update och kanske solbilder när vi i Sverige har de som mörkast

 6. Hur bör man gå vidare kring lån, mäklare, uthyrnings firma o bank?

  Har tyvärr inga kontakter men är sugen på att hyra ut en bättre lägenhet.

 7. Grattis letar något liknande exakt där och gillar verkligen utsikten över småbåtshamnen.. Har du fler liknande objekt hade jag gärna varit spekulant på någon av dem..

  1. Söker du hittar du fler lägenheter till salu i samma trio av torn. Annars fråga vilken svensktalande mäklare som helst här nere, de flesta kända mäklarhus i Sverige har kontor här nere.

 8. Kul och grattis! Vår familj jobbar också mot ekonomisk frihet och slog till på ett hus i Spanien/Torrevieja på vägen dit. Nu hyr vi ut huset så det täcker kostnaderna och blir lite över att stoppa in på börsen :). Köpet är bland det bästa vi gjort. Ha det gott i Spanien!

 9. Grattis Marcus,

  Du lever min dröm! Så här vill jag har det inom kort!
  Sol och värme är skönt när det fortfarande är kallt och mörkt i Sverige.

 10. Hejj Marcus
  grattis till köpet..skönt vara i värmen ,när det är kallt i Sverige-vilket det är året runt ibland
  funderar på samma grej här.köpa lägenehet.
  hur funkar det med månadsavgiften på din lägenhet?
  har sett andra där det bara kostar några 100 kr i mån.
  om huset behöver renoveras ,får alla som äger lägenhet vara med och betala då? gäller att vara överens om det då
  mvh
  Mats

  1. Hej!
   Det är ägarlägenheter så avgiften till det gemensamma är mycket lägre än i Sverige. Såvitt jag vet tillkommer det kostnader vid investeringar istället och det är något som ägarföreningen beslutar om på årsmöte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)