Jag har ökat i Sandvik och Byggmax

Efter att stop lossen räddat mig ännu större förluster i Fred Olsen Energy investerade jag häromdagen delar av likviden i Sandvik och Byggmax. Småposter förvisso, men de räknas de också. 

Jag var även intresserad av att köpa Alfa Laval och SCA , men mer i Sandvik blev det. Dels för att jag redan har så många börsnoterade produkter, men också av andra orsaker. Sandvik går så pass dåligt nu i gruvkrisen att deras avkastning på eget kapital fallit ned till ca 10 procent, vilket är där SCA ligger trots att det går bra för dem. När det går bra för Sandvik ligger de likt Alfa Laval på ca 20 procent i ROE. Sandvik har dessutom högre direktavkastning än de båda andra alternativen. Insiderköpen och det långsiktiga turn around-läget lockade till att öka lite i mitt ganska lilla innehav i Sandvik.

Byggmax har bra avkastning på eget kapital, aktien har rekylerat, utdelningen är stabil, direktavkastningen höga 5,1%, konverteringarna av butikerna till 2.0-konceptet verkar lovande, expansionen fortsätter, etc. 

I morgon blir det aktiechatt på PrivataAffärer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)