Troll, Nederman, börsrasrisk & räntepåverkan

Vad ligger bakom Nedermans kursras? Bolaget verkar ju i en branch, som borde både kunna växa och vara lönsam. Säljcase?
Nederman har backat på grund av ett par svaga kvartalsrapporter, kostnader för sparprogram, och låg efterfrågan i Europa. Aktien borde kunna bottna och vända upp snart.

Har Industrivärdens A- och C-aktier gått sämre än index de senaste 14 åren?
I sådana fall, hur mycket, i procent räknat, per år? 
Sedan 2000 har Industrivärden gått bättre än OMXS30 men sämre än OMXSPI, Detta enligt graferna hos Avanza. Hur många procent vet jag inte. 

Angående att man ska akta sig för trollen på börsen gjorde jag enorma reavinster under IT-hysterin. Jag köpte och de steg o sålde när de gick ner. De flesta gjorde inte det. Och för att jag fick mina reavinster måste ju någon förlora, eller hur?
Reavinster behöver inte betyda att någon annan förlorar. Om börsen går upp så ökar värdet för alla. Det blir så att säga fler kakor i påsen och du behöver därmed inte ta någon annans kaka för att göra en vinst. 
Fast just i IT-kraschen var det ju mest förlorare. 

Vad säger aktieexperten om att kan det komma en nytt ras på börsen detta året – det är kanske dags att sälja av en del av sitt innehav?
Med risken för börsras är det som alltid. Det kan komma, men behöver inte göra det. Går inte att veta i förväg. Har du stora vinster kan du alltid ta hem en del av vinsten för att balansera portföljen mellan räntebärande och aktier. 

Hur tror du att den extremt låga styrräntan (0%), vill påverka aktierna och börsen, blir det någon skillnad på vilken aktie man har?
Lite skillnad blir det nu i tider av nollränta, men det var bara ännu en i raden av sänkningar. Se även dagens analys på  http://www.privataaffarer.se/borsguiden/aktierna-som-gynnas-av-rantesankningen-695671

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)