Jag har tagit fram en liten miljöfondportfölj

Vid sidan av aktier tipsar jag lite grann om aktiefonder också. Här är min nya miljöfondportfölj.

Fondportföljer - Miljöfondportföljen.

Jag har samtidigt uppdaterat min sida med fondportföljer. En bit ned på den sidan står det lite mer om varför jag valde ut just de här fyra aktiefonderna till miljöfondportföljen och hur du ska tänka kring att ha dem som inspiration för ditt fondsparande.

Själv tycker jag att det fortfarande är svårt att analysera fonder, då de har sina risker och nackdelar. Med det sagt kan vi alltid komplettera med lite aktiefonder.

Jag ska framöver följa upp hur det går för att se om miljöfonder ens lönar sig. Exempelvis RobecoSAM Sustainable Water B EUR ser ut att ha gått väldigt lika som Dow Jones på både ett år och tre års sikt.

6 reaktioner till “Jag har tagit fram en liten miljöfondportfölj”

  1. Ja, när den har handlats i tre år som de övriga tar jag nog in den. Fonden verkar ha mer nordiska inslag än de fyra fonder jag har i portföljen nu. Proethos ligger bra till för att bli fond nummer fem.

 1. Hej Marcus,
  Hur ser du på industribolag som Alfa Laval och Beijer Alma nu i Coronakrisen som påverkats mycket negativt?
  Jag har själv Beijer Alma i min utdelningsportfölj men osäker på om jag kommer att ha kvar industribolag överhuvudtaget då bolagets aktiekurs har sjunkit mer än många andra bolag. I grunden ett bra bolag men man blir ju osäker.

  Tack för en bra blogg och aktiechatt!

  1. Hej! Jag har placerat aktierna i en särskild avdelning bland mina utdelningsaktier. Cykliska bolag av det här slaget tänker jag i nästa högkonjunktur skala av i och kanske lämna helt. 2020 är ett undantagsår där vi inte ska döma alla bolag alltför hårt, men är det några aktier jag vill vara mer aktiv i är det konjunkturkänsliga.

   1. Låter som en bra idé.
    Jag tänker nog göra detsamma och satsa på mer stabila kvaliltetsbolag med bra utdelning samt komplettera med lite utländska bolag tex Fortum, Abbvie, Johnson&Johnson, Coca Cola osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)