Köpa vinnaraktier, JM, Lundbergföretagen & knäböj

Någon höjer riktkursen på börsen för JM med någon tia men tycker samtidigt att man ska sälja, för börsvärdet är mer än 70 kronor högre än deras riktkurs. Är JM verkligen så övervärderat?
JM och byggbranschen har gått bra och du tycker vissa att aktien blivit för dyr, men det är det mkt annat som också blivit i så fall. Men det hela beror också lite på tidshorisont etc. Men JM är i vart fall inte särskilt billiga.

Vad tror du om Lundbergföretagen?
Lundbergs är riktigt bra på riktigt lång sikt, kanske inte fullt så bra på kort sikt innan en rekyl.

Hur tänker du kring aktier som du äger och som har gått upp mycket. Kan du tänka dig att fylla på mer ändå? Jag ligger +100% på Kinnevik och Sampo och +50% på Byggmax, Clas Ohlson och Swedbank. Det känns psykologiskt svårt att fylla på mer i dessa bolag. Just Kinnevik känns ju väldigt riskfyllt, men de övriga bolagen är väl inte lika riskfyllt värderade?
Jag kan generellt sett tänka mig att fylla på mer i vinnaraktier om de fortfarande står lågt jmf med gamla kurstoppar etc och/eller om de som bolag gått ännu bättre än aktiekursen. I bolagen du nämner känns det som att aktiekurserna stigit mer än vinsterna de senaste året. Annars är det relativt stabila och framgångsrika bolag.

Bra jobbat med 100kg i knäböj! Du har inga känningar i ryggslutet?
Djupa knäböj ger mig inte några känningar i ländryggen, i alla fall nuförtiden har jag tillräckligt bra rörlighet. Däremot kan riktigt tunga marklyft ge lite känningar för då orkar jag inte alltid hålla rätt kurvation i ländryggen.

En kommentar till “Köpa vinnaraktier, JM, Lundbergföretagen & knäböj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)