Köper Ework och SPP Företagsobligationsfond

Jag följde mitt eget råd i Placeringsguiden och köpte en post i IT-konsultmäklaren Ework för en kort tid sedan. Skälen står i analysen i tidskriften i fråga, men kort kan det sammanfattas med vettig värdering, rätt ljus framtid med bra tillväxtmöjligheter, riktigt hög direktavkastning.

Jag tog även lite likvider som jag hade över och köpte SPP Företagsobligationsfond. Den har ganska kort duration, alltså löptider på innehaven. Det gör att det inte är någon stor risk att bli sittande med långränteobligationer om räntorna stiger.

Avkastningsmöjligheterna känns lockade jmf med risken och vad räntebevis och andra alternativ kan ge. Det tillsammans med den låga förvaltningsavgiften på 0,4 procent gjorde att jag tar lite rygg på Privata Affärers korta och långa fondportföljer, som var först med att köpa SPP Företagsobligationsfond i våras.

Blir det börskrasch går det alltid att börja vikta om från räntor till aktier. Just nu stoppar jag inte in precis allt i aktier efter alla uppgångar.

Som alltid och underförstått ska du inte kopiera mitt sparande, utan anpassa dina investeringar efter dig och din situation. Däremot hoppas jag att du får lite inspiration av det jag gör.
/Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)