Köper HCP, minskar i preffar

Sen Svea Ekonomi sänkte räntan på sparkontot ytterligare flyttade jag mitt kapital därifrån.

Dessutom sålde jag små poster i Amasten Pref och Hemfosa Pref idag. I preffarna har direktavkastningen krupit nedåt i takt med att kurserna stigit. Det är fortfarande två riktigt stora innehav för mig, men det blir ju inga utdelningshöjningar i den här typen av aktier.

Det blir det däremot i mitt nya innehav HCP, som höjt utdelningen 30 år på raken. Amerikanska fastigheter som ger en direktavkastning på ca 5,5 procent. Nästan lika högt som mina preffar, fast här med chans till höjd utdelning. Borde valutakursrisken/potentialen till trots löna sig på sikt.

Nu när aktien är i en svacka passade jag på att köpa en medelstor post. Räntehöjningar är troligen det som pressar lite grann i USA, men det lär bli fortsatt billiga lån för HCP. Efterfrågan på fastigheter för hälsovård lär inte minska, även om det är många turer kring statliga besparingar och Obamacare i USA.

Jag ska köpa lite i räntefokuserade hedgefonden Excalibur också. Bättre än sparkontot, om än till lite högre risk. Torrt krut i väntan på en eventuell börskrasch något år.

I april försvinner Axis också när uppköpet går igenom. Mer krut till bössan…

12 reaktioner till “Köper HCP, minskar i preffar”

 1. Tjena Marcus,
  Ett mycket fint bolag. Denna väger ej tungt i min väska och jag spanar på att öka i den framöver. Den har redan backat en del på oro för räntehöjningar. Jag chansar på att det kommer vara fortsatt skakigt och att kursen kan backa mer. Jag väntar på ännu bättre läge. Får se hur det blir, om jag lyckas fynda. En bit in på sommaren har jag tålamod till men har den inte bjudit till dans tills dess slår jag till oavsett.

  Den här är nog fin även de kommande 30 åren.

  Mvh petrusko

  1. Hej Petrusko, jag hoppas också (nästan) att aktien går ned, det går jag alltid att öka lite till.

 2. Några tips på ränte/hedgefonder som man kan parkera en större summa i som man inte vill ha på börsen i nuläget?

  1. Atlant Stability, Excalibur. Företagsobligationsfonder som satsar på korta löptider är också något som borde slå bankräntan även om räntorna börjar stiga lite.

 3. Hej! HCP har väl backat på lite oklarheter kring en av deras största hyresgäster också? Det kanske är löst iofs.
  /Jonas

  1. Hej, det stämmer, men troligen reder de ut stormen. Det är när kvalitetsbolag har tillfälliga problem man ska köpa. I värsta fall kommer det en smäll från hyresgästen HCR men HCP borde klara det hyfsat.

 4. Har du även tittat på Omega Healthcare Investors Inc (OHI) och vad i så fall fick dig att välja HCP? Jag står i valet och kvalet mellan dessa två.

  Mvh
  Anders

  1. Nej, men jag ska göra det. HCP rekylerade ner rätt mycket, när bra bolag faller blir jag lockad.

 5. Hej Marcus!
  HCP verkar intressant, men var hittar man inköpsställe, jag använder mest Avanza, men på bara HCP hittar de inget.
  trevlig helg
  s

 6. Hej o tack för bra blogg…

  Vad tror du om HCP i dagsläget, något att satsa på nu när de ligger på 32? Varför denna nergång trots utdelningshöjningar. Har jag missat något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)