Liv 3.0 är fascinerade – bokrecension

Liv 3.0 recension

Jag har gått över till att vara kund hos Storytel och nu har jag lyssnat på Liv 3.0 av Max Tegmark. Det är en fascinerade bok, men kunskapen ger mig nästan ingen praktiskt nytta. Inte än i alla fall.

Hur jag ska placera i aktier och hur samhället kommer att förändras i allmänhet får jag inte så mycket hjälp av. Däremot ger boken en god inblick i hur framtida datorprocessorer kan komma att fungera, utvecklas, tänka och bli medvetna om sin existens.

Den stora fördelen med läsa eller lyssna på Liv 3.0 är att grundkunskapen tillsammans med bokens olika framtidsscenarion gör att jag blir något mera redo för framtiden. Kanske vet jag nu lite mer om vad jag ska hålla ögonen öppna för. Att investera i IT-bolag hade jag gjort ändå, men att hålla koll på digitaliseringstrenderna kommer jag att vara mera noga med.

Det finns mycket som är svårt att förstå även om det är intressant och fascinerade. En sådan sak är det här med bli medveten om sin egen existens. Om det är informationen och hur den är strukturerad som skapar ett medvetande är den inte beroende av vilka atomer och molekyler den finns i. Därmed skulle det gå för AI:s att få medvetande. Om de konstgjorda så kallade neuronnäten (länken går till Wikipedia) programmeras rätt och lär sig självt mer och mer mer kan medvetande någon gång i framtiden uppstå i delar av den digitala världen.

För övrigt gillar jag Storytels app, även om det inte alltid känns superlätt att navigera i. De flesta böckerna jag letat efter finns, men inte alla. Storytel finns i min indexfond, eller rättare sagt i min nöjesaktieportfölj.

Att lyssna på ljudböcker är dessutom mer framtid och digitalt samhälle, så det passade bra att jag började med just Liv 3.0. Dessutom sparar det kostnader för porto och det går inte åt mer utrymme i bokhyllorna. Ett effektivt liv är bra process för lättskött privatekonomi och att nå ekonomisk frihet, vilket är bloggkategorin där det här inlägget hamnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)