Graham Stephan sågar hårdsäljande lyxlirare

Framgångsrike fastighetsinvesteraren och YouTubern Graham Stephan har granskat den frispråkige Wesley B. Virgin. Han är någon form av marknadsförare och företagare som har 13 miljoner visningar på ett minutlångt klipp på YouTube som heter The Millionaire Mind Set – Get Rich with a Millionaire Mindset. Att kommentarerna har inaktiverats kanske säger något om innehållet och hur många det är som reagerar på att alla som inte gör som honom är inte smarta nog. Liksom den stora andelen tummen ned-röster.

Särskilt i USA finns det många som entusiastiskt pratar om att bli rik, smal, muskulös, lycklig eller må bra, bara du köper deras produkt. Problemet är att du lätt blir lurad om personen i fråga inte bjuder på några gratistips så du kan testa och se att det fungerar och passar just dig. Det gäller att komma ihåg att mycket är inspiration, inte fakta.

Klippet i länken ovan innehåller bara tomt säljsnack och sportbilar. Och en länk till en sajt med det oseriösa domännamnet overnightmillionaire.net. Graham Stephan som jag börjat lyssna på är däremot mycket mer konstruktiv och informativ i det han lägger ut. I videon nedan sågar han två klipp som bli rik-killen Wesley Virgin lagt ut och det blir periodvis riktigt roligt.

Att sitta och halvskrika med bar överkropp är inte riktigt min stil heller. 🙂

Är inte både jag och Graham Stephan någon form av bli rik-killar, alltså personer som försöker berätta om hur du ska bli rik? Den stora skillnaden är att ingen av oss kör med Wesley Virgins attityd och hårda säljsnack. Jag ogillar dessutom det där ensidiga ”gör som jag och bli rik”. Det finns många olika vägar till framgång. Gillar du inte det jag skriver om aktier här på bloggen ska du kanske heller inte köpa mina aktieböcker. Särskilt inte om jag mot förmodan skulle försöka sälja in dem med bar överkropp i lyxmiljö. Eller nästan ännu värre: sälja via MLM, så kallad multi-level marketing. Nätverksförsäljning där säljare även värvar nya säljare är ofta farligt nära eller blir rent av ett (illegalt) pyramidspel. Läs mer på Wikipedia om du vill.

Mina slutsatser när det gäller självhjälpsgurus, gör som jag och bli rik-killar, modebloggerskor, influencers och allt vad det heter är att vara skeptisk, inte heller inte för snabbt dömande.
* Testa deras ”gratisråd” och har de inga köper du inget från dem heller.
* Blir det för mycket yta, oavsett om det är sportbilar eller fotomodellande eller både och, var ännu mer skeptisk.
* Googla gärna efter recensioner där någon testat och väger fördelar mot nackdelar.
* Är exempelvis antal tummar ned nästan lika många eller fler som antal tummar upp på YouTube är det en varningssignal. Sen har det i alla fall periodvis gått att fejka en del statistik på YouTube, så källkritik måste alltid råda.
* Se upp om gurun är alltför enögd, aldrig pratar om nackdelar, det hårda jobbet bakom framgången, etc.

Är du ny på min sajt får du gärna vara lite skeptisk eller ifrågasättande i början, jag räknar inte med att alla håller med mig om precis allt. Olika råd är bra för olika personer, osv. Hitta din egen väg utifrån vad jag och andra skriver. Alla mina råd passar dig nog inte, men förhoppningsvis många av dem.

Om du lär dig bra saker av de klipp och bloggposter och annat som en expert lägger ut, men vill ha djupare och mer information prova då att köpa produkten. I vår nya digitala värld måste vi lära oss att hitta i det enorma utbudet och skilja på det som passar oss och det som inte passar oss, vad som är fejkprodukt och vad som är kvalité.

Spencer Cornelia gick i en numera privat/borttagen video igenom inte bara Wesley Virgin utan även mer allmänt om digital marknadsföring och hårdsäljande på nätet. Han menade att Virgin och andra i första hand säljer en livsstil, inte en produkt. Det betyder att det är livsstilen som ska locka främst, inte produkten i sig. Synd att ett klart intressant klipp om varningstecken när det gäller digital marknadsföring försvunnit.

När jag ändå är igång lägger jag även upp klippet där Spencer Cornelia sågar ”gör som jag och bli rik-killen” Grant Cardone, som enligt Cornelia säljer en livsstil mer än en produkt. Jag hade tidigare inte tänkt mer på det, men kanske är Cardone i första hand säljare som marknadsför sin livsstil för att via folks drömmar om rikedom få in kapital till hans fastighetsinvesteringar. Själv tröttnade jag efter en tid på att följa Cardone på Instagram, det var få konkreta råd men desto fler privatjets och bilar.

Spartips, sparad krona, arbeta från solens land, i all ära. Prio ett för hernhag.se är ändå alltid att ge guidning till aktiesparande. Livsstilen bakom får nöja sig med pallplatsen även framöver. Dessutom kan olika livsstilar ge dig kapital att köpa aktier för, du behöver inte leva sparsamt om du bara har tillräckligt höga inkomster.

2 reaktioner till “Graham Stephan sågar hårdsäljande lyxlirare”

  1. Douchebags finns det gott om. Mitt tips som började följa en massa ”gurus och självhjälpare”, hernhag inkluderade för vad som nu känns en massa år sedan är att ta allt alla säger med ett par ton salt. Därefter sorterar du bort dom som är oseriösa, för när man kollat och läst ett tag börjar dom sticka ut rejält. Så lita på din egna förmåga, men köp inget direkt. Oftast är ju de flesta av de här råden, dvs dom som funkar faktiskt helt gratis.

    Hernhag, petrusko, rikataillsammans Jan Bolmesson, Mr Money
    Moustache, FruEB, retireby40, miljonärinnan30, jlcollinsnh osv.

    Tänkte nämna mrfreeat33 men nu ser jag att hans sida verkar vara full av inlägg av något samarbete med någon Youtubekanal, tradelaert eller nåt..gör mig iaf tveksam när någon byter strategi helt på sin sida o dessutom länkar vidare. Iaf hans tidigare inlägg (2020-02) är riktigt bra.

    1. Precis, gillar man den information som finns öppet för alla att se kan man överväga köpa rimligt prissatta produkter. Exempelvis Dan Loks råd på YouTube gillade jag först, men efter att ha sett den här granskningen på YouTube och den här intervjun framstår Dan Lok som bedragare. 2500 dollar för en kurs i att sälja och de flesta som går den är riktigt missnöjda?! Skrämmande. De råd han bjuder på i sociala medier är ändå sådana som kan vara tänkvärda, för han vet uppenbarligen hur man får många följare och han är uppenbarligen en bra säljare och marknadsförare. Däremot säljer han skräp och lurar folk, så det är förrädiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)