Nya tider på Hernhag.se

Jag har uppgraderat sajten till ett modernare tema. Det här ska vara lättare att navigera med i din mobil, exempelvis kategorimenyn hamnar nu inte längst ned under allt ska finnas i vänstermenyn.

Utifrån de sidor jag ska lägga upp på sajten under hösten behövde jag en meny där jag får bättre plats. Den nya vänstermenyn med underrubriker du kan enkelt klicka fram passar bra till det.

Jag har även bytt hela bakomliggande wordpressinstallationen från en engelsk till en svensk. Det underlättar då allt nu blir på svenska, utan att jag går in i koden och översätter.

En annan sak är att URL:erna, alltså adresserna till sidorna, ändras. Inte så bra för sökmotorerna under en övergångstid, men bättre för mig långsiktigt. Problemet var i Google Analytics att det var inte lätt för mig att veta vad jag hade på en sida som exempelvis hernhag.se/?page_id=208. De nya adresserna säger någon om innehållet, så det blir lättare att se vad ni besökare vill ha och gillar.

Jag tar gärna emot åsikter, feedback och tankar kring detta.

6 reaktioner till “Nya tider på Hernhag.se”

 1. Ser bra ut! Men ”Senaste kommentarer” och Twitter hamnar väldigt långt ner och kräver mycket scrollning, det är ju praktiskt att se dessa så fort man kommer in på sidan.
  Det känns som det vore bra om det gick att göra vänsterspalten smalare, och en ny spalt på bloggens högra sida med ”Nyheter & blogginlägg” plus ”Senaste kommentarer” och Twitter. Eller nån liknande variant 🙂
  Det känns också väldigt finskt med allt detta blå och vita, men det kanske inte är någon nackdel? 😉

  1. Tack för feedback. Teman med två bra kolumner är inte lätta att hitta, sen ska de funka i mobilen också där menysystemen ser annorlunda ut. Nu har jag vägt lite för- och nackdelar och prioriterat i menyn. Jag hade också gärna haft en lite smalare vänsterspalt, men det är inget jag kan påverka… tror jag. 🙂

   1. Okej, anpassad för mobil gör det lite knepigare förstår jag. Men att få scrolla lite är ju inte hela världen, och själva blog-inläggen är iaf väldigt lättlästa så här!

    1. Fast det är nog en bra idé att ha twitterrutan lite högre upp, där händer det ju saker. Jag har därför flyttat upp twitter i vänstermenyn. Normalt brukar jag inte ha så många kommentarer, men blir det många kan kan flytta upp senaste kommentarerna också.

     1. Ja det blev bra med twitterrutan högt upp, den kastar man ju alltid ett öga på när man går in på bloggen 🙂

 2. Du har verkligen fått till bloggen bra. Ren, snygg och lättnavigerad. Jag saknar bara en sak. En icon när man spar bloggen i paddan. Nu blir det bara en spegel av sidan.
  Lägg gärna några minuter på det så är det fulländat.
  I övrigt är bloggen informativ och intressant. Bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)