Q&A – Geo Group, Betsson och placeringar

Här kommer nästa omgång inmejlade frågor och svar.

Läste din fängslande artikel om Geo Group. Den har fallit kraftigt senaste perioden. Har du någon information om varför?
Inte mer att många andra REIT:s har fallit, liksom flera preferensaktier i Sverige. Det har att göra med att något stigande marknadsräntor och att FED kanske höjer styrräntan snart.

Jag är 61 år och har börjat ta ut min allmänna pension. Har du förslag på hur jag ska placera denna för att få hög värdeökning?
Allt beror så mycket på tidshorisont och vilken strategi som passar dig och så vidare. En idé är att du satsar på de utdelningshöjare på hernhag.se/utdelningar som fallit i kurs.

Angående Betssons utdelning så såg jag att det står distribution av värdepapper. Får man nya aktier istället för kontanter? Har inga aktier där tidigare, men funderar på att köpa.  Vad anser du om Betsson?
Betsson är ett bra bolag i en växande bransch. Hittills har det lönat sig att köpa aktien på rekyl. Vårens utdelning i Betsson innebar att aktieägarna fick en inlösenaktie, med andra ord en aktie som tvångsinlöstes mot 11,94 kr i kontanter (innan aktiesplitten på 3).
Vissa bolag delar ut kontanter via inlösenaktie, men de flesta gör det inte. Anledningen till inlösenaktien är skatteskäl, bl.a. så slipper utländska ägare svensk källskatt/kupongskatt om de säljer inlösenaktien istället för att behålla den och få samma belopp vid inlösen.
Jag såg nu att du finns med som en referens på hemsidan för Euroforest. Stämmer det att du rekommenderar dem, eller missbrukar de ditt namn? Även jag gjorde misstaget att investera i denna fond, och har nu alltså blivit inlåst med pengarna tack vare att de fusionerade. Inte heller försäljningen gick igenom (jag tror nog iof att de bluffade om den saken). De hänvisar till handel via Alternativa, men det lär väl knappast finnas någon likviditet där förmodar jag.
Det stämmer att jag har rekommenderat Euroforest. Skog i Baltikum är säkert en hyfsad investering, men handeln på Alternativa lär bli minimal. Det har blivit ett nytt och lite knepigt läge.
Jag är 43 år och har ett tag kvar till pension. Efter att köpt en fastighet i Spanien har jag nu återigen börjat spara lite pengar. Hur tycker du att detta ser ut…har sparat i ca 6 månader, Har 20 000 kr nu som jag vill placera . Men i vad?
Det ser rätt bra ut tycker jag. Den fond jag gillar bäst av de du äger är Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Du skulle också kunna köpa någon utdelningshöjande aktie på rekyl framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)