Q&A: Listbyten, stabila fonder och Nexam Chemical

Lucara Diamond och Mr Green ska byta lista i sommar. Brukar det innebära att kursen stiger för bolag då?
Ja, aktierna brukar kunna gå bra fram till listbytet, för att sedan tappa allt igen.

I Privata Affärers chatt svarade du frågan ”Hur hade du placerat två mile i någorlunda trygg placering säg Avkastning mellan 4-6 %.” med att du skulle:
”Jag skulle köra med trygga hedgefonder, företagsobligationsfonder, preferensaktier och utdelnings-ETF:er som följer multi-asset-index.”
Kan du nämna några exempel på fonder som kan vara aktuella?
SPP Företagsobligationsfond, Lannebo Corporate Bond, Spiltan Högrräntefond och Atlant Stability är fyra fonder som känns aktuella. Utdelnings-ETF:er skrev jag om i kommande numret av Privata Affärer och utifrån det köpte jag en fond själv.

Jag vill fråga dig om din personliga åsikt, vad anser du om Nexam Chemical Holding? Är det bra att investera i dem? Jag har köpt när de låg på 33 kronor, nu är de på 22,5. Ska jag sälja eller behålla?
Risken är väldigt hög i bolag som har en förlust som är flera gånger större än intäkterna. Jag brukar inte rekommendera sådana aktier, eftersom det blir succé alltför sällan. Jag vet inte vart kursen i Nexam Chemical är på väg, men du bör sätta en stop loss, alltså en kursnivå där du säljer bara för att begränsa förlusten

Vad tycker du om Nordic European absolute return fund? Har ett sparande i den som en stabil fond men jag börjar att tycka att den är lite väl trög. Har du några förslag på andra stabila fonder? Har ett sparande hos Brummer Multi Strategy XL
Nordic European absolute return fund verkar okej, men senaste året har den som du skriver varit rätt trög. Andra stabila hedgefonder jag gillar är Atlant Stability, Excalibur och Adrigo Hedge.

———————

Det var allt från Skäggets frågelåda denna vecka. Vi hörs väl på aktiechatten på fredag?!

/Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)