Sparboxen före index trots fastighetskrasch

Utdelningsfavoriter by Hernhag leder över börsindex ett tag till. Detta trots att fastighetsaktierna Castellum och Wihlborgs har det tungt på börsen. Fastighetskraschen har främst drabbat Castellum under den senaste månaden.

Juni månad var tung för Utdelningsfavoriter by Hernhag. Sparboxen har jag i samarbete med Aktieinvest och det är där du sparar i de tio aktierna jag valt ut (länk till deras sajt, öppnas i ny flik).

Att sparboxen har två av tio aktier i fastighetssektorn gör att den är klart överviktad där. Det höjer risken och även uppsidan när det vänder för sektorn.

Att månadsspara i en bra tillgång som faller i pris är ett klassiskt exempel på när en metod tids nog ger god avkastning. Du kan inte tajma botten men du kan bygga upp positioner successivt och till slut när det vänder har du köpt på dig relativt mycket.

Jag har bra förtroende för de tio bolagen i sparboxen, fast kortsiktigt är jag lite oroad för fastighetsaktierna. Nästa ordinarie gång jag ska se över innehaven är per den sista september. Troligen förändrar jag inget i sparboxen då, även om jag kommer att kolla halvårsrapporten noga.

Läs mer om sparboxen på dess sida på Aktieinvest.se.

4 reaktioner till “Sparboxen före index trots fastighetskrasch”

 1. Hej Marcus, tack för uppdatering. Hur tänker du om Intrum? De säger själva att de gynnas i nuvarande klimat men marknaden verkar tro annat. Tacksam för dina synpunkter.

  1. Hej,
   jag tror det är både och. Att de kanske missgynnas kortsiktigt om folk får svårare att betala tillbaka sina skulder, men att de gynnas långsiktigt då utbudet av krediter att köpa ökar.

 2. Hej Marcus,

  Vad tror du om Castellums utdelning framöver? Kommer de kunna bibehålla eller höja utdelningen?

  Vänliga Hälsningar
  Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)