Vårens alla aktienyheter på hernhag.se

Hernhag.se har fått en hel del nytt material under våren. Det mesta är redan presenterat i sociala medier och blogginlägg, men här kommer en genomgång.

Nya sidor om aktiesparande, aktiestrategier och månadssparande

Jag har skapat en guide till att komma igång med aktiesparande och hitta tidlös information. Den har fått hamna på rubriksnivå ett i menyn samtidigt som Mina tidlösa råd om börsen och aktier hamnar på rubriksnivå två.

Ny alternativ på menyn på hernhag.se

Aktiestrategier som gör dig bättre på börsen hamnar också på nivå två i menyn. Det här är helt enkelt en genomgång av olika strategier. Som vanligt får du mer djupgående kunskap via min aktiebok i ämnet.

Jag har även tagit fram en grundläggande genomgång för hur vi ska månadsspara i aktier. Antingen väljer du aktier utifrån din analys eller så sprider du riskerna till olika aktier mer systematiskt.

Menyn – tydligare namn och plats på sidorna

Sidorna du kan hitta i sajtens meny har i vissa fall blivit lite tydligare. Istället för att det står Aktieindex står det numera Aktieportföljer som liknar indexfonder om du hittar sidan på menynivå två under Utdelningar och min sparportfölj. Under Fondportföljer i menyn finns sidan också då den är relevant även här, men här har jag bytt ut namnet Aktieindex mot Aktiefonder – skapa egna via aktieportföljer. Det är aktieportföljer som fungerar precis som indexfonder som det handlar om.

Preferensaktier och deras villkor hittar du framöver under menyvalet Utdelningar och Sparportfölj. Det blir en del av menyn där mina aktier plus villkor och information olika typer av utdelningsaktier.

utdelningsmeny

Under samma menyval finns som du ser även nya sidan om börsens D-aktier och deras villkor. Det är den senaste nya sidan jag tagit fram.

Jag har också en brokig kategori med olika nyhetsblad, analysblad och podd. Låt oss kalla det Nyhetskategorin i menyn eller nåt sånt.

utdelningsbladet menyn

Börspanelen är en aktiepodd som fram till i april hette Tre smarta om börsen. Den hade jag i annan kategori tidigare, men jag samlar olika ”medieprodukter” i egen kategori framöver. Jag tror det blir så att den sidan som är mest aktuell för tillfället hamnar på rubriksnivå ett och de andra på tvåan.

Uppdaterat innehåll på två aktiesidor

Min sida med bästa citaten om aktier och börsen har uppdaterats med bland annat denna topplista över bästa avkastningarna.

Världens bästa investerare hade denna avkastning

Jämförelsen med ISK och KF och vilken depå du ska välja har fått ett flödesschema över hur du ska välja samt vad som gäller vid arvsskifte.

Guide för att välja depå ISK eller KF beroende på källskatten.

Ny fondportfölj

Mina sida med fondportföljer har fått en miljöfondportfölj som tillskott. Inget märkvärdigt kanske, men värt att fundera på och följa och se om det lönar sig för fonder med sådant fokus.

Nya kategorier för aktiebloggen

Jag har skapat nya kategorier för mina ekonomirelaterade inlägg på aktiebloggen. Två av dessa är Privatekonomi & ekonomisk frihet samt Träning & Hälsa. I förstnämnda kategorin skriver jag om allt från bostad utomlands till sparsamt leverne. I sistnämnda kategorin lite om hur jag håller mig frisk, hur jag tränar, och annat som krävs för ett långt och ekonomiskt friskt liv.

nya kategorierna i aktiebloggen

Aktietips & analyser är kanske ny till namnet, men innehållet med olika analyser och börskunskap är liknande vad det var innan. Två gamla kategorier slogs ihop och ämnesetiketten aktietips existerar inte längre, så nu samlas aktiebloggandet i denna kategori. Det är skillnad på categories och tags i wordpress, men framöver kör jag enbart med kategorier och skippar ämnesetiketterna helt.

Jag har även en ny kategori för skattepolitik och samhällets utveckling. Samhälle & politik kallar jag den. Det är min klart minsta kategori i bloggen, men jag funderar som bäst saker som ska dyka upp där sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)