Wihlborgs står stadigt i fastighetsfrossan

Det kontorsfokuserade Wihlborgs finns i min sparbox hos Aktieinvest.se och niomånadsrapporten 2022 blev ännu ett bevis för att kontorsdöden inte finns. Tvärtom rullar nettouthyrningen på och har stigit med rekordhöga tal under de senaste tolv månaderna.

Sammantaget var det enligt mig en stabil rapport (Q3 -22) från Wihlborgs och aktien ligger ännu säkert i sparboxen.

Det framgår av kvartalsrapporten som du hittar här.

Wihlborgs påpekar även de starka finanserna i rapporten i form av en soliditet på 41 procent och en belåningsgrad på 49 procent. Obligationer står nu för endast 10 procent av låneskulderna.

Enligt vd Ulrika Hallengren fortsätter fastigheterna att stiga i värde. ”Under det tredje kvartalet hade vi positiva värdeförändringar på våra fastigheter om 40 Mkr.”

Substansvärdet fortsatte öka och ligger nu på 89,28 kr per aktie, jämfört med 87,60 kr per aktie vid halvårsskiftet.

Likt Castellum är tillväxttakterna instannande. Sammantaget var det enligt mig en stabil rapport från Wihlborgs och aktien ligger ännu säkert i sparboxen. Förvaltningsresultatet per aktie täcker utdelningen med marginal.

Med skakiga finansmarknader är det ändå värt att hålla lite extra koll på fastighetsaktierna.

Övriga sparboxaktier som rapporterat

Övriga aktier i min sparbox som rapporterat i veckan är Axfood som jag kommenterar här på Twitter och Softronic som jag twittrade om här.

Investor har rapporterat även de, men som investmentbolag var det som vanligt inga stora eller oväntade nyheter.

Sammanlagt har fem aktier av tio öppnat böckerna för tredje kvartalet och alla bolagen kom med relativt bra siffror, tycker jag. Det behövs efter en tung höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)