Aktiechatten hos Privata Affärer

Jag har sedan november 2009 kört aktiechatten hos Privata Affärer varje fredag kl 10-11. Oftast ca 44 gånger om året. Totalt blir det ca 1000 svar om året, så vi är nu snart uppe i 14000 svar sedan start. Det kan inte vara många flera i Sverige som inom ekonomi har något motsvarande.

Jag kommer att återkomma den 15 september 2023. Jag körde hela sommaren och har nu haft lite nödvändig semester. Även som frilansar och egenföretagare behöver vi sådant. I mitt fall av ytterst trevliga familjära skäl.

Framöver kör jag på med chattandet och det ser jag fram emot. Formulär för frågor att skicka in dyker upp på deras sajt om torsdagskvällar eller tidigt på varje fredag. Som vanligt kan jag inte svara på alla era chattfrågor, jag hinner inte under en timme.

En bild som brukar användas när det är dags för aktiechatten hos Privata Affärer.

Under min frånvaro har en annan Marcus svarat på era chattfrågor. Nämligen min kollega Fridell, som skrivit en bok om investmentbolag som jag recenserar här bland de andra böckerna om aktier och hur man blir rik.

17 reaktioner till “Aktiechatten hos Privata Affärer”

 1. Gött o välförtjänt då!
  Lite av min rutin på måndagen när jobbet börjar att zooma ut lite, dricka kaffe o läsa din chatt.

  1. Härligt att höra att du kommer tillbaka! Va lite orolig där ett tag!😄
   Fint att du är en bra förebild som tar semester som egenföretagare också!

   1. Ja, jag tog semester från PA. Enstaka stunder har jag pysslat lite med mitt företag ändå, så det har varit på gränsen till ”semester” istället för full semester.

  2. Sitta o dricka kaffe o läsa chat på mobilen på måndan när jobbet börjar… Verkar som det finns outnyttjade effektiviseringsvinster att hämta hem på din arbetsplats.

   1. Haha det lät kanske lite fel från mig, och tack för omtanken Ebon men ett par minuters rast klarar vi av :).
    Det viktiga är vad jag gör, inte när jag gör det.

 2. Tjena! Marcus. Jag är så glad att du kommer tillbaka. Det är alltid kul att läsa dina svar och tips på fredagar.

 3. Jag hoppas du tar det här rätt men Marcus Fridell har skött chatten med den äran under tiden! Det har varit flera intressanta vinklar på frågorna trots det höga tempot. Jag kan bara tänka mig hur det måste kännas att vada genom den frågefloden varje vecka och försöka sy ihop något läsvärt av det.

 4. Skvallerjournalisten i mig undrar vilka familjära skäl det är som är ytterst trevliga? Familjära skäl brukar på sin höjd vara trevliga men inte mer.

   1. Oj. Det kan man kalla ett ytterst trevligt familjeskäl. Ett stort grattis till dig Marcus med familj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)