Bli rik på aktieutdelning i nytryck

Mina aktieböcker har dels tidlöst innehåll och dels uppdaterar jag det som behövs i samband med nytryck. Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning har trevligt nog sålt slut igen och nu signerar jag den nytryckta och uppdaterade varianten.

Den här gången har jag uppdaterat kapital 17, 18, 19 och 21. En stor orsak till det är att det står klart att vi inte får någon lösning på köpstoppet av USA-ETF:er. Då vi inte längre kan handla dessa i Nordamerika börsnoterade fonderna har jag skrivit om kapitlen. I förekommande fall nämner jag inom EU-noterade alternativ, men helt klart är utbudet oerhört mycket magrare när det gäller ETF:er.

Bokens utdelningstabeller är också uppdaterade, så bolagen med längsta utdelningstrenderna är korrekta fram till och med i år.

8 reaktioner till “Bli rik på aktieutdelning i nytryck”

 1. Har börjat läsa boken nu (köpte två av dina böcker). Men var hittar man grafer över utdelning på nasdaqomxnordic.com?
  Tittat runt på den sidan men hittar inte dessa grafer någonstans.

  1. Tack för att du köpt mina böcker.
   På nasdaqomxnordic.com söker du upp en aktie och välj sen avkastning i menyn. En bit ned på den sidan du då kommer till finns tabell över den historiska utdelningen per aktie.

 2. Utdelningsaktier är riktigt fint att ha, och jag har både din bok och en fin egen portfölj. Nu funderar jag – ska jag fortsätta bygga vidare på utdelningsaktier eller bredda med en annan typ av investering?

  Hur ser du på andra sätt att investera i ”utdelning” – t.ex. genom lån till fastighetsprojekt genom Kameo, Tessin och SPB Nordic?

  1. Komplettera gärna med andra strategier om det ger dig riskspridning och bra avkastning. Just de tre exempel du nämner är ingen favorit hos mig, men det är inte så jag avråder heller.

 3. På Bokus och Adlibris verkar finnas bara den första upplagan, enligt beskrivningen. Men den är ju slutsåld. Har dem inte uppdaterat beskrivning kan man undra. Får man den andra upplagan från 2019 om man köper hos förlaget?

  1. Bra fråga. Det är så att böckerna som säljs via Adlibris och Bokus är nytryckta versioner, men inte med så stora förändringar att det uppfyller kraven för att kalla det ny upplaga. Allt innehåll i det böckerna som säljs är den senaste versionen således.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)