Över 60 procents uppgång på drygt en månad i G5

Bland mina så kallade aktieindex utmärker sig Nöjesaktieindexet med en ganska stabil uppgång hittills. En orsak är att mobilspelsaktien G5 Entertainment har rusat med över 60 procent sedan portföljstarten den 5 augusti.

Tack vare att portföljen innehåller 15 aktier är den en sorts bombmatta där det hittills har funnits flera träffar.

Apropå bomber har jag fått en tyngre start för Tillväxtaktieindexet. Proact och Vitrolife är hittills ena riktiga sänken, men jag ser det här på 10 års sikt så varken nedgångarna eller G5:s uppgång spelar egentligen någon avgörande roll än. För mig som till stor del är passiv utdelningsinvesterare är det roligt att vara med i en riktig kursraket, men jag är glad att jag inte har något stort innehav i G5. Jag minns hur det kändes när aktien rasade allt djupare och de här små posterna jag har i Proact och Vitrolife gör mig inget att de går ned då det ändå är promilleenheter av mitt totala sparande.

Det är det som är poängen, att ha många småposter i spännande aktier så jag kan hålla huvudet kallt och ge bolagen tid att jobba fram aktievärden. 

2 reaktioner till “Över 60 procents uppgång på drygt en månad i G5”

  1. Hej Marcus,

    Såg i senaste aktiechatten på Privata Affärer en fråga om Estea Kapitalbevis 3 som är ett av dina större innehav. Hur funkar den och vad finns det för eventuell risk?

    1. Hej! Det är som ett fastighetsbolag, men med en deadline. Löptiden är slut enligt nuvarande planer i juni 2022. Den risk som finns är att de gör dåliga fastighetsaffärer. Vi får inte bara räntan utan även del av värdeförändringen på fastigheterna. Minskar de i värde kan vi förlora pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)