Bra utdelningstillväxt i sparboxen

I tider med börsoro är det bra att höja blicken och titta på de långa trenderna. Utdelningstillväxten för bolagen i sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag var utmärkta 14 procent under våren 2023, om vi jämför med året innan. Det är klart bättre än börsindex.

Även med en lugnare ökningstakt framöver tror jag stenhårt på bolagen i boxen och fortsätter mitt månadssparande via Aktieinvest.se.

Vissa bolag höjde ovanligt mycket i våras. Ett exempel är IT-konsultmäklaren Ework, som höjde utdelningen med 30 procent. Även bredbandsbolaget Bahnhof och Lagercrantz höjde en hel del.

Utdelningstillväxten för bolagen i sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag var utmärkta 14 procent i våras, om vi jämför med året innan. Det är klart bättre än börsindex.

Räkna med höjningar på ca 6-10 procent i genomsnitt våren 2024. Snabbare takt tror jag att det blir först när räntorna har toppat och konjunkturen bottnat.

Jag har också uttalat mig på Aktieinvest.se:
– Det vi ser upplever på börsen just nu är mest troligt en tillfällig dipp. Statistiskt sett stiger börsen på sikt. Tillväxtaktier drabbas extra hårt just nu på grund av stigande räntor och oro kring konjunkturen, men jag tror fortsatt stenhårt på de tio aktierna i sparboxen. Det är värt att sitta kvar med sitt sparande.

6 reaktioner till “Bra utdelningstillväxt i sparboxen”

 1. Hej Aktiekungen,

  Jag avvaktade med att köpa aktier i slutet av augusti september för att testa om det stämmer att september generellt sätt är en dålig månad.

  Så nu har jag lite extra pengar att lägga nu i oktober, vad tror du om Creades A, Latour B, Investor B, Bure?

  Enbart Creades och Investor handlas med substansrabatt

  Tack på förhand.

  Mvh
  Jens

 2. Svår fråga kanske, men i utdelningsportföljer som dina, vilken utdelningsrillväxt per år är rimlig över tid?

  1. BNP-tillväxten plus inflationen är ett rimligt minimikrav. Då inflationen de senaste åren svängt rejält blir det svårt, men över många år borde det handla om gissningsvis 5-8 procent. Sen beror mycket på om vi pratar bolag som Tele2 B eller utdelningshöjare som Evolution och Fortnox.

  1. Hej!
   Jag har gärna indirekt exponering mot försäkringsbolaget. Däremot vill jag inte byta ut mina Brookfield Corp-aktier som är ett av mina favoriter inom investmentbolag, jag ser helt enkelt ingen strategisk anledning till att byta och nischa mot försäkringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)