Därför sålde jag Amasten Pref

Jag nämnde igår att jag sålt mina aktier i fastighetsbolaget Amastens preferensaktie. Det beror dels på att jag redan har två andra fastighetspreffar med lägre risk och dels på att jag nyligen köpte in bostadsutvecklaren Alm Equity Pref som har högre direktavkastning och lite mer risk.

Amasten Pref behövdes liksom inte längre, utan det är bättre jag sprider mina risker lite mer. Jag har i min sparportfölj fortfarande en väldigt stor slagsida mot fastigheter, både via stamaktier och preferensaktier.

Bolaget Amasten går fortsatt helt okej, men det känns bra att gå vidare mot en annan bransch för en gångs skull. Jag håller gärna nere antalet innehav i portföljen nu och ökar hellre i de befintliga preffarna jag har.

Det gjorde jag inte i de affärer jag gjorde i veckan, istället ökade jag lite i CHI. Fonden med konvertibler och lite preffar och annat trevligt. Jag minskade också något i Tele2 efter kursuppgångarna och ökade med motsvarande i AT&T som fallit något.

En reaktion på ”Därför sålde jag Amasten Pref”

  1. Ja, det är lite synd att svenska prefar är så tungt viktade emot fastighetssektorn. Jag har själv lagt en del i Akelius för att få lite mer internationell exponering i ett stabilt stort bolag. Sedan har jag även köpt prefar i Volati, Pegroco och Sdiptech, vilket ger bra kupong samt spridning av risken bort från fastigheter. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)