Därför sålde jag Amasten Pref

Jag nämnde igår att jag sålt mina aktier i fastighetsbolaget Amastens preferensaktie. Det beror dels på att jag redan har två andra fastighetspreffar med lägre risk och dels på att jag nyligen köpte in bostadsutvecklaren Alm Equity Pref som har högre direktavkastning och lite mer risk.

Amasten Pref behövdes liksom inte längre, utan det är bättre jag sprider mina risker lite mer. Jag har i min sparportfölj fortfarande en väldigt stor slagsida mot fastigheter, både via stamaktier och preferensaktier.

Bolaget Amasten går fortsatt helt okej, men det känns bra att gå vidare mot en annan bransch för en gångs skull. Jag håller gärna nere antalet innehav i portföljen nu och ökar hellre i de befintliga preffarna jag har.

Det gjorde jag inte i de affärer jag gjorde i veckan, istället ökade jag lite i CHI. Fonden med konvertibler och lite preffar och annat trevligt. Jag minskade också något i Tele2 efter kursuppgångarna och ökade med motsvarande i AT&T som fallit något.

3 reaktioner till “Därför sålde jag Amasten Pref”

  1. Ja, det är lite synd att svenska prefar är så tungt viktade emot fastighetssektorn. Jag har själv lagt en del i Akelius för att få lite mer internationell exponering i ett stabilt stort bolag. Sedan har jag även köpt prefar i Volati, Pegroco och Sdiptech, vilket ger bra kupong samt spridning av risken bort från fastigheter. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  2. Hej. Är lite sugen på att sälja av halva mitt innehav av tele2 och utöka med motsvarande i At&t. Är det fortfarande en bra idé tror du eller är det för osäkert nu med dollarkursen?
    Har du någon aning om vad Tele 2 kommer sänka sin utdelning till, Jag har läst 4 kr någonstans?
    Tack för alla dina givande kommentarer.

    1. Hej, dollarn är kanske lite osäker, men AT&T har tappat i kurs plus att dollarn fallit samtidigt som Tele2 gått upp så att vikta över lite har ju blivit en bättre idé den senaste tiden. Tele2 har sagt 4 kr per aktie nästa vår, för den ger utrymme för investeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)