Jag har sålt allt i Balder Preferensaktie

I måndags sålde jag hela mitt kvarvarande innehav i Balder Preferensaktie. Det är fortfarande en bra placering för utdelningsjägare, men jag valda att flytta dem pengarna till Victoria Park Pref och Akelius Pref istället. Direktavkastningarna där är högre och Balder Pref handlas dessutom över inlösenkursen.

33 procent i vinst i Balder Pref tog jag alltså hem. Rätt bra för att vara i exkl utdelningar och till så låg risk. Jag tror jag köpte dessa aktier senast 2011 någon gång.

I Akelius Pref tänker jag om. Förvisso kan aktien bli inlöst till 330 kr, men det är först om tio år. Just nu är inlösenkursen borta och det är troligt att aktien kommer att stiga upp mot de 360-370 kr den kostade tidigare. Alla som fick teckna till 320 kr, främst de Akeliuskunder som lovades vinst om de tecknade, lär hålla på att sälja och ta hem den vinsten nu. Det är troligen det som pressar kursen.

Kanske köpte jag lite för tidigt, men det är som jag brukar säga. Faller kursen mer går det alltid att öka innehavet för oss med goda kassaflöden och bra finanser. Särskilt överinvesterad är jag inte i Akelius Pref, tvärtom.

Jag har också ökat lite i Axis, men det är fortfarande mitt minsta innehav. Liksom för Akelius Pref backade Axis ett par kronor direkt sen jag köpt. Det gjorde även Sandvik när jag ökade där häromveckan. Statoil steg däremot strax efter att jag sålt dem.

Nä, jag är inte bitter.

Jag är van.

🙂

Långsiktighet är ett bra botemedel mot dålig tajming.

2 reaktioner till “Jag har sålt allt i Balder Preferensaktie”

  1. Det blir nog bra detta. Balder har ju lägre risk och är ok att behålla på sin höjd men nyköp skulle jag också göra i Akelius eller Victoria framför Balder.
    Jag deltog i intron av Balder pref på 250 kr men sålde för längesedan strax under 300 kr då jag tog det för föga troligt att den kunde stiga mer. Efter det fick vi nuvarande låga ränta och alla preffar drog iväg norrut.

    Sandvik gjorde jag likadant förra veckan, köpte på 83,9. Klart man hellre tajmat in ett köp på kurser under 80 kr men på lång sikt är det inte de kronorna som avgör om bra placering eller ej.

    Mvh petrusko

    1. Ja, great minds think alike. Jag var också med vid introduktionen i Balder med ett innehav utanför KF. Den stora delen köpte jag senare i KF och det var där jag hade mina sista aktier i Balder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)