Minskar innehavet i Six Flags efter nya Kinaproblem

Fallhöjden visade sig vara hissnande i Six Flags. 🙁 

Jag vill inte sälja på botten, men aktier som kommer med negativa nyheter som ger aktieras riskerar att fortsatt ha trist kursutveckling.

Det är därför jag svarade en läsarkommentar med att jag sålde nästan hälften av mitt innehav i bergochdalbanebolaget Six Flags nu på kvällen. Bolaget har lite klen försäljning i Nordamerika, vilket inte spelar något stor roll alls på några års sikt. Svackor är naturliga.

Men när eländet i Kina tornar upp sig med en partner i ekonomisk knipa är det värre. Enligt bedömare är utdelningen i farozonen, trots att Six Flags nyligen höjde den för nionde året i följd.

Det kan bli fortsatt trög kursutveckling, så jag sänker risken tills vidare genom att minska mitt innehav. Med det sagt behåller jag drygt hälften då den stora grunden i bolaget är ändå sund.

3 reaktioner till “Minskar innehavet i Six Flags efter nya Kinaproblem”

  1. Jag gjorde tvärtom och ökade. Jag tror verksamheten är såpass stabil att de repar sig. Möjligt att de sänker utdelningen, men det är inte så säkert att de gör det. Kassaflödet är starkt och jämfört med FUN är de billiga nu.

    1. Friskt vågat, men kan löna sig förr eller senare. Jag ökar hellre i framtiden när jag vet mer och den långa fallande trenden ser ut att ha bottnat. Hoppas bara jag inte är för sen in med kapitalet igen då bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)