Ny bok, nya sidor på Hernhag.se och annat nytt

Om du inte missat det har jag gett ut mina bästa samlade råd i form av boken Den enkla vägen att lyckas med aktier.

I samband med boklanseringen dök det upp en ny avdelning i vänstermenyn. Toppmenyvalet är förstås sidan med info om boken. Nivå två på menyn är några sidor som antingen har extramaterial jämfört med det som står i Den enkla vägen att lyckas med aktier, eller som ska ge återkoppling och uppdatering av bokens innehåll. De tre sidorna är:

Sidan med utdelningshistorik finns med därunder i den menyn också, liksom på det vanliga stället under Tidlösa råd.

Utdelningssidan har fått sällskap av ABB som nu ingår i gänget med en tioårig år utdelningstrend. Dessutom har jag lagt till fonden med kortnamnet NOBL, som likt SDY följer ett utdelningsaristokratindex. NOBL definierar utdelningsaristokrat 25 år, medan SDY tycker det räcker med 20 år.

Engelska finansorden omfattar nu även ordet inlösenkurs, som är både redemption price och call price.

2 reaktioner till “Ny bok, nya sidor på Hernhag.se och annat nytt”

  1. Hej Marcus!

    Ser att du under ”Bra bolag på börsen” valt Investor B fast den är dyrare än Investor A. B-aktien är förvisso mer likvid, men det är väl inget att ha i åtanke när man investerar på >10 års sikt? Finns det andra orsaker till valet?

    Tack för alla goda råd!

    1. Hej!
      I just den tabellen gjorde jag det enkelt för mig och tog den mest omsatta Investor-aktien. Handeln i A-aktien är tillräckligt stor så i princip är det en lite bättre aktie än B-aktien, .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)