Verifieringsmärke på Instagram är plötsligt lätt att få

Livet som bloggare och företagare. Numera är det lätt att få ett verifieringsmärke på Instagram. Det är bara att betala för sig. Det har jag gjort, så hoppas att det hjälper lite grann och minskar de risker jag bloggat om här när det gäller bedragare och bedrägerier. Vägen mot ökad ekonomisk frihet kostar och kräver att vi undviker att bli lurade.

Här är mitt verifieringsmärke på Instagram.

Meta Verified heter verifieringsmärket på Instagram.

Twitter var annars först med att låta dig köpa dig till ett verifieringsmärke. Inte så konstigt kanske, då processerna tidigare både hos Twitter och Instagram hade många rykten om sig. Sen Elon Musk tog över Twitter framgick det att det (som jag tolkar och minns det) förekom korruption för att få det blå märket, Twitter Blue.

Nu har alltså Meta som äger Insta tagit efter och även om det kostar att få ett verifieringsmärke på Instagram känns det okej. Jag får därmed inga fler nej på ansökan för att få ett. För tydligen var jag alldeles för okänd och så på den tiden när vi skulle skicka olika uppgifter om vårt kändisskap och hoppas att få ett ”blåmärke” gratis.

Dessutom är det som jag bloggat om lättare att anmäla fejkade konton på Twitter än insta. Blåmärket kanske bidrar i kampen.

Det som numera krävs för att få det blå märket på Instagram är bland annat att du ansöker om det och bevisar dig med ID-handling. Ungefär som på Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)