Lättare att anmäla fejkade profiler på Twitter än på Instagram

Som aktiv i sociala medier och offentlig person inom ekonomisk frihet blir jag tyvärr utsatt för identitetskapningar och det är som jag har konstaterat det perfekta brottet. Det nya är att det blir allt svårare att anmäla fejkade profiler.

När jag via detta formulär försöker anmäla fejkad profil till Instagram blir det allt oftare sådant här obegripligt svar:

Det blir allt svårare att anmäla fejkade profiler. Från Facebook kommer sådana här svar.

Det är synd, för det går inte att anmäla genom att gå in på den fejkade profilen där de låtsas vara jag. Detta för att de alltid blockar mig.

Jag har alltid följt reglerna för hur man ska skicka in en selfie där man håller sitt pass. Ibland fungerar anmälan, ibland inte. Jag har samma passkopia både när det fungerar och när det inte gör det.

Många fejkade profiler och bedragare har förvisso raderats från Instagram. Jag kanske är uppe i att ha gjort 20-30 anmälda identitetsstölder varav de flesta har försvunnit till slut. Så något händer där hos Meta/Facebook, men det verkar funka sämre än hos Twitter.

Få profilstölder på Twitter

Det har hittills nog bara hänt en enda gång att någon låtsats vara jag på Twitter. Den gången anmälde jag och fick detta trevliga svar:

Fejkad profil av mig som jag fick raderad från Twitter.

På just den punkten har Elon Musk och Twitter levererat än så länge. Det är helt klart lättare att anmäla fejkade profiler och bli av med dem på Twitter än på Instagram.

Det är fortfarande främst på Instagram som vi ska se upp med bedragare och bedrägerier samt akta oss för lösenordsfiske.

2 reaktioner till “Lättare att anmäla fejkade profiler på Twitter än på Instagram”

  1. Hej Marcus,

    Läste ditt senaste inlägg om Latour den handlas dock utan substansrabatt just nu, tycker du ändå den är värd att köpa nu eller borde man vänta lite till?

    Mvh

    1. Hej!
      Latour har alltid substanspremie, så det går nog inte att vänta ut att det ska bli rabatt på den aktien. Successiva köp framöver tror jag på, även om vissa av innehaven kanske är lite dyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)