När Google Adsense inte håller måttet tekniskt

Nu är det dags att göra en kort analys av Alphabet-aktien. Först kommer mina senaste erfarenheter av annonsnätverket Google Adsense, vilket är intressant om du själv använder Adsense på din sajt. Annars kan du läsa och skratta åt mitt elände.

Jag har inga Google Adsense-annonser på Hernhag.se längre, men nu när jag bytt till AB fick jag för mig att ändra till företagsuppgifterna på Adsense-kontot. Det visade sig vara omöjligt.

Google Adsense verkar ha tappat kvalité inom både teknik och support.

Eventuella annonsintäkter som jag kan få i framtiden på eventuella andra sajter ska betalas ut ska till mitt nyanmälda konto, tänkte jag. Google Adsenses rutiner för att bekräfta kontot fungerade inte trots att jag följde de enkla instruktionerna.

För att bevisa att det är mitt konto som jag anmält skulle jag precis som tidigare få ett minimalt belopp insatt och sedan logga in på Adsense och berätta hur lite det var. Denna tjänst fungerade inte rent tekniskt.

Google Adsenses teknik inte håller måttet. De skickar ett belopp, men det går inte att bekräfta det på kontot.

Adsense skickade mig 0,51 kr och att via en rullgardinsmeny (drop down menu) välja på ett belopp upp till 0,35 kr går inte. Om 0,35 kr är max är det som alla utom Google Adsense kundtjänst förstår omöjligt att fylla i 0,51 kr.

Google Adsenses teknik inte håller måttet alls när det gäller bankkonto och bekräftandet.

Instruktionerna på sajten var solklara och när de inte fungerar för att Google Adsenses teknik inte håller måttet måste jag mejla. Efter mycket letande hittar jag till slut epostadressen adsense-support@google.com. Tyvärr var detta som att prata med en papegoja eller telefonsvarare.

– Ni skickar det beloppet och sen ska jag berätta vilket belopp UNDER 0,35 SEK ni skickat trots att jag fått ett som är HÖGRE än det. Ni begär det omöjliga. Hoppas därför ni/vi kan bekräfta/verifiera mitt bankkonto på annat sätt.
– Please look for a deposit of less than SEK 0.35 on or around Oct 12, 2021. Please complete the bank account verification process you are required to select the amount that was requested and click Verify.
– Thank you, but on October 14 you sent me 0,51 SEK and NOTHING below 0,35 SEK. That is the problem here! See attached screenshot on what you sent to my bank account.
– We checked our internal records and it appears like this transaction was successful. With this, kindly ask the customer to recheck his or her bank statements for bank account XXXX for an amount around 1 USD or equivalent. If not found, please advise the customer that he or she can follow it up with his or her bank using reference number GG102MEOV0. For more information, please ask the customer to check this page.”
– ”In the drop-down menu, select the test deposit amount that you received in your bank statement.”How can I ever verify an amount that is too high? The amount from the successful transaction is NOT in the drop down menu, so how do I verify that?
– The payment team replied ”We checked again the AdSense account pub-xxxxxxxx and confirmed that there was a test deposit successfully initiated on 12 Oct 2021. However we can’t see in our trade any disbursement amounting to 0,51 SEK. 

Jag uppmanades att kontakta min bank för att hitta den enda trasaktionen jag hade på hela veckan. Som om det skulle hjälpa. Så jag skrev:

– My bank replied that they cannot see anything else than me. What more can I do? 
To choose the correct amount in the drop down menu is impossible for me. 
– The payment team replied ”Please share the proof of payment with the customer. Kindly advise them to contact their bank and trace test deposit amount with the payment confirmation.”

– Please share the proof of the payment with the payment team so that they can see that the amount is too big compared to the numbers in the drop down menu. My bank has already traced the test deposit amount and confirmed its size. See the attached file. Since I cannot verify my account because of this technical issue of yours I will not use Adsense any more. 

Så Google Adsense är ett avslutat kapitel för min del. Tekniken håller inte måttet. Inte kundtjänsten heller när de inte verkar förstå vad jag skriver.

Kort analys av Alphabet-aktien inför 2022

Mina erfarenheter av att byta bankuppgifter säger inget om resten av Alphabets tjänster. Jag har dessutom goda erfarenheter av Adsense sedan tidigare.

Sannolikt är Alphabet ett framtidsbolag i en spännande bransch. Deras sökmotor och annonseringen runt sökresultaten är det som är hjärtat i koncernen, inte att ha annonser på andra sajter som min. Mobiloperativsystemet Android är ett annat hjärta.

Ett P/E-tal på under 30 för en marknadsledare som växer så pass snabbt än är intressant. Jag har gärna exponering mot Alphabet-aktien via olika kompletterande fonder, som de jag har i PPM.

Apropå framtidsbranscher och bolag – missa inte min nya bok i ämnet. 🙂

6 reaktioner till “När Google Adsense inte håller måttet tekniskt”

 1. Tycker generellt att Google’s tjänster inte håller måttet längre. En del tjänster har fullständigt förlegat gränssnitt och en del andra tjänster som exempelvis youtube är numera nästan oanvändbar på grund av mängden reklam.

  MVH Kim
  kronstahl.se

   1. Det börjar bli lockande för mig också. Det känns dock som att youtube har ökat mängden reklam och längden på varje reklamfilm just för att ”tvinga” folk att prenumerera. Därmed tar det emot att prenumerera eftersom amn mer eller mindre tvingas in i det för att kunna få en vettig upplevelse av tjänsten.

    Det är nog inte mycket att göra åt det, ser ut som att alla möjliga företag går över till prenumerationsmodellen. Det är såklart väldigt smidigt för företag oavsett storlek där företaget kan prenumerera på licenser av olika slag (exempelvis revit eller autocad) och på det sättet få en lägre tröskel till marknaden då det inte krävs ett stort kapital till bara licenser.

    För provatpersoner tycker jag att utvecklingen är trist, framförallt gällande film. Ibland kommer jag på en film som jag vill se men hittar sällan den på någon VOD-tjänst. Jag är speciell troligen. Känslan är att även för vanliga dödliga så krävs det flera VOD-tjänster för att få ett skapligt utbud.

    / kronstahl.se

 2. Hej, en helt annan fundering. Amerikanska fastighetsbolag som drivs som REIT tuffar på än så länge. Hur kommer utvecklingen bli där, när FED börjar höja räntan nästa år? kommer kurserna dala, eller tar det ett tag innan typ obligationer ses som mer attraktiva?

  1. Jag tror det beror lite på hur de långa marknadsräntorna reagerar. Ingen räntehöjning är bra för fastigheter, men frågan är om det blir så mycket till kursrörelser om FED höjer räntan utifrån vad marknaden nu förväntar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)