Jag köpte Bahnhof i veckan

Jag har i veckan följt mitt eget råd från i vintras och köpt Bahnhof på rekyl. Mer eller mindre bytte jag ut Enea mot Bahnhof och bytte därmed IT mot telekom.

Telekombolaget Bahnhof har tydligt stigande trender inom försäljning, vinst per aktie och utdelning. Som vanligt när jag tittar i backspegeln känns det som att jag skulle ha köpt för länge sen, men det är som det är.

Bahnhof går som bolag och saknar Eneas beroende av två stora kunder i knepig bransch. Istället har Bahnhof fortsatta möjligheter att tjäna pengar på den ständigt ökade efterfrågan på bredbandskapacitet och serverkraft. Det nya fibernätet NL-17 har driftsatts i år och blir nog en lönsam investering.

Storleken på innehavet är något större än det jag hade i Enea, så det är ett innehav som är bland de mindre i portföljen och lätt kan ökas på framöver.

För en vecka sedan ökade jag i Klövern Pref och Netent, men hyvlade av en minipost i Alfa Laval innan rapporten.

Även om jag till och med taggar detta blogginlägg med aktietips betyder det inte att du ska göra exakt som jag gör. Se det mer som inspiration och journalistik. Eftersom jag lever som jag lär och lär som jag lever kör med öppna kort. Jag tror heller inte att det jag skriver är kurspåverkande och jag gör inga korta klipp.

10 reaktioner till “Jag köpte Bahnhof i veckan”

 1. Läser din blogg likt din bok om aktieutdelning med behållning. Många kloka råd man tar med sig men tar inte slaviskt efter. Kör väl en mix med utdelningsaktier, investmentbolag plus lite småländska kvalitetsbolag

 2. Vad ser du som alternativ till bahnhof? Har haft bredband2 i 3år (150% kursutveckling) där man verkar inom samma segment, bahnhof har 10% av marknaden och bredband2 9%, bredband2 verkar växa ibland snabbare än bahnhof, varför inte bredband2?

  1. Bredband2 har kortare utdelnings- och vinsthistorik samt är mindre och har högre risk. Bredband2 är en bra chansaktie, Bahnhof är mer medelrisk och en aktie jag haft ögonen på en tid.

 3. Bra blogg med många intressanta inlägg, men du borde kunna avvara en minut till per inlägg och kontrollera språket. Inte ett inlägg har jag läst där det inte varit något irriterande slarv- eller språkfel. Nu när bloggen ändå blivit så stor med många läsare och inlägg är det hög tid att ta det ett steg till och åtminstone sluta slarva i skrivandet.

  1. Menar du det jag skriver eller det frågeställarna skriver eller både och?

 4. _Off topic_

  Hej skäggen
  Inspirerande blogg, följer dig och dina blogg kollegor dagligen och tack vare er har jag påbörjat min resa med en utd portfölj.
  Har en fråga som du möjligvist kan svara på.
  Jag har mina svenska aktier i ISK och utländska i KF sen har jag ett sparkonto som ett ”sluss” konto där jag överför pengar varje månad och sedan sätter in på isk eller kf för att investera vid rätt läge.

  Jag har sålt av lite utländska aktier och har ca 10k på KF kontot, jag tycker att allt intressant låter dyrt och vill avvakta 3-+12 månader med att återinvestera kapitalet. Bör jag överföra pengarna till mitt sparkonto för att senare vid rätt läge flytta succesivt pengar till isk/kf när jag ska handla mina aktier.

  Frågan gäller detsamma för mitt ISK konto.

  Mycket tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning
  Marcos

  1. Hej!
   Trevligt att sprida lite inspiration.

   Om kapitalet ska vara utanför aktiemarknaden i ett år eller längre tid så ja, annars blir det väldigt lite du sparar på att ta ut och stoppa in kapital från ISK och KF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)